Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkespil : krimi


Beskrivelse


Krimi fra den engelske provins, hvor kriminalkommissær Alan Banks og hans kollega, Annie Cabbot, skal opklare en sag, der i første omgang ligner et simpelt jalousiopgør.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 1. feb. 2011

Denne 8. bog af forfatteren med kriminalkommisær Alan Banks i hovedrollen ligger i forlængelse af de tidligere, og vil som dem blive læst af hengivne tilhængere af moderne britiske krimier.

I en skov nær kriminalkommisær Alan Banks' hjemby, Eastgate, finder nogle drenge en mand, der har hængt sig i et træ. Dette fører Banks og hans kollega (og tidligere elskerinde), Annie Cabbot, til et hus i byens velhavende del, hvor de finder offerets elsker brutalt dræbt. Et banalt jalousimord/selvmord kunne man mene. Hvis altså ikke lige mystiske mænd med efterretningstjenestens karakteristisk sleske væremåde begyndte at blande sig. Vi får en solid, traditionel krimi, med Banks i hovedrollen. Som altid med musik i øret og gang i noget med damer. Udmærket plot, sandsynligt miljø og personer med både sjæl og samvittighed. Det er ikke nyt land der brydes, men vi er godt underholdt, mens det varer.

Bogen er den 8. i en serie, men kan fint læses for sig selv. Fx af lidt bløde Rankin-læsere, der ikke vil overraskes unødigt.

Udmærket plot med kriminalkommissær Alan Banks og hans kollega Annie Cabbot, der arbejder med et mord/selvmord som viser sig at have tråde til efterretningsvirksomhed.


Berlingske tidende

d. 11. feb. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 11. feb. 2011


Jyllands-posten

d. 19. feb. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. feb. 2011


Weekendavisen

d. 25. mar. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 25. mar. 2011


Børsen

d. 17. feb. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 17. feb. 2011