Bøger / skønlitteratur / roman

Mørket i et hjerte


Beskrivelse


Krimi, hvor kommissær Simon Serrailler skal opklare sagen om en irriterende ældre dame, der er forsvundet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

En krimi af en forfatter, der kaldes den nye P.D. James. Susan Hill er en garvet forfatter med en produktion af fagbøger, børnebøger og skuespil bag sig. Denne roman udspiller sig i Lafferton, en lille by med mange hemmeligheder og personer, der danner baggrund for en spændende krimihandling med kommisær Simon Serriller i hovedrollen. Susan Hills navn burde sælge romanen uden yderligere formidling.

Forsiden er et stemningsfuldt mix af engelsk landskab og londonsk labyrintisk gademiljø-udsnit. Bagsideteksten anslår stemning, konflikt og sammenhæng godt. Romanen er sprogligt velfungerende og læsværdig. Handlingen udspiller sig omkring en irriterende, ældre kvinde, der forsvinder og kun kriminalassistent Freya Graffham ser ikke sagen som en standard forsvindingssag men sætter sig for at opklare sagen med tragiske konsekvenser. Forfatteren har tidligere bl.a. skrevet fortsættelsen til Rebecca Mrs de Winter, 1993 og skuespillet The Woman in Black, der både går som teaterstykke i London og er filmatiseret.

Der er flere uoversatte titler med samme hovedperson.

Glimrende engelsk krimi med Simon Serrailler i hovedrollen om en forsvunden kvinde og den efterforskning, det sætter i gang i den lille by Lafferton. Forfatteren har skrevet en velfungerende krimi, der fortjener et stort publikum.


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2007

af

af

Else Cornelius

d. 6. okt. 2007