Bøger / skønlitteratur / roman

Mørket sænker sig


Beskrivelse


Krimi. Om mordet på en kendt forfatter. Vicekommissær Peter Berg og hans partner Line Guldmark kommer vidt omkring inden de finder løsningen på denne mordgåde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2014

af

af

Camilla Sejerøe

d. 29. sep. 2014

Line Guldmark bliver kaldt ind på en særlig politiopgave - en kendt forfatter er fundet død. Et gammelt mord, en sympatisk statsministerkandidat og en forvirret ægtefælle gør sagen meget kompleks, og kun langsomt kommer sandheden for en dag. For krimilæsere.

Dansk krimi om Line Guldmark, der er psykolog- og politiuddannet og hives ind til netop denne sag. Hendes chef er vicekommissær Peter Berg. Sammen arbejder de hårdt for at løse dette mordmysterium. Forfatter Ditte Guldbrand er tidligere studievært og manuskriptforfatter, og "Mørket sænker sig" er første del af en planlagt trilogi.

Krimien er meget traditionelt opbygget, til tider næsten skabelonagtigt. Men man bliver optaget af, hvem der har begået mordet, og hvordan mysteriet hænger sammen. Sproget er lidt stift, men det står ikke i vejen for historien. En veldrejet, traditionel krimi.

Romanen adskiller sig ikke stort fra andre krimier i genren, fx Sofie Sarenbrants Hvil i fred.