Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørkets bæster


Beskrivelse


Da Malte besøger sin tante, inviterer en mystisk pige ham med ovenpå så han kan hilse på hendes venner, to uhyggelige bæster under sengen. Bæsterne vil have piger og drenge til at dø af skræk i sengen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. okt. 2010

Dette er titel nr. 40 i gyser-serien Let-gys. Bogen kan anvendes til lystlæsning og læsetræning for gyserfans mellem 9 og 13 år eller anvendes skolemæssigt i forbindelse med et danskfagligt tema om gysergenren.

Malte skal besøge sin tante. Hun har det ikke så godt, da han ankommer, men en ung, mystisk pige inviterer ham med op på sit værelse, så han kan hilse på hendes to venner under sengen. Pigen er i virkeligheden en heks, og vennerne viser sig at være to bæster, som vil have folk til at dø af skræk, så de kan få dem med til deres egen verden. Det bliver en kamp på liv og død for Malte. Bogen har lix 17 og er en af de lidt sværere udgivelser i serien. Illustrationerne er lavet i seriens klassiske streg, som rammer bogens gys og stemning godt. Det er en populær serie, som unge gyserfans flittigt låner. Denne bog fungerer udmærket og har et godt gys. Men den lever ikke helt op til mange af seriens andre titler.

Bogens målgruppe vil også være begejstrede for seriens øvrige titler eller Dingo-serien Et farligt rollespil.

Udmærket letlæst gys, som dog ikke tilfører noget nyt til hverken genren eller Let-gys serien.