Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkets Dronning


Beskrivelse


Med 1500-tallets Frankrig som ramme, Katharina af Medici som skurken og Bartholomæusnatten som kulminationen i kampen mellem tro, overtro, heksekunst og videnskab, kæmper Justice Deauville, grev de Renard, for at vinde den skønne, vise kvinde Ariane Cheneys kærlighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2006

af

af

Beth Høst

d. 1. juni 2006

Vi er i 1500-tallets Frankrig og Katharina af Medici hersker (hun er Mørkets Dronning). På en lille ø ud for Bretagnes kyst er der et lille samfund, hvor de "vise kvinder" hersker. Denne romans hovedperson er Ariane Cheney, der forsøger at holde sammen på godset og 2 yngre søstre. Hun har sin kunnen indenfor både hvid og sort magi fra sin netop afdøde mor. Det er en fortælling med historiske kulisser og en hel del magi og myter, der er mere historie end i fx Marion Zimmer Bradley's romaner og mere magi end i Philippa Gregory's bøger, det er spænding og drama og en herlig kærlighedshistorie. Greven på nabogodset ude på Ariane's ø er en flot og mystisk fyr, han er fast besluttet på at få hende til hustru, men han har også visse evner udover de forføriske. Han har nemlig lært nogle ting af sin mormor, der også var en vis kvinde. Men det er ikke lutter kærlighed og magi og stærke kvinder, der er hekseforfølgelser, og der er folkemord, der er en flygtet soldat fra huguenot-hæren medbringende et bevis mod dronningen, og det hele er fortalt og fordansket på bedste vis. Dette er bind 1 i en trilogi, hvor Ariane's to søstre er hovedfigurer i hver af de følgende. Det er en roman til de, der læste Zimmer Bradley's serier, men også til de utallige, der har slugt en roman som Désirée.


litteratursiden.dk

d. 26. juni 2006

af

af

Jette S. F. Holst

d. 26. juni 2006

Ariane er Fruen af Belle Île, en fredelig lille ø ud for Frankrigs kyst. Men freden brydes, da heksejægeren Le Vis ankommer. En letlæst historisk roman fra 1500-tallets Frankrig. Ariane er den ældste ...


Jyllands-posten

d. 1. juli 2006

af

af

Annelise Vestergaard

d. 1. juli 2006