Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkets fare


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Simon Serrailler fra den lille fiktive engelske by Lafferton står i spidsen for eftersøgningen af en forsvundet skoledreng. Samtidig er han i tvivl om sin fortsatte karriere, og den kvinde, han forelsker sig i, vil ikke vide af ham.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 8. juli 2010

Atmosfærefyldt engelsk hyggekrimi, hvor selve krimiplottet ikke er det afgørende, men derimod skildringen af den sympatiske og sammensatte kommissær og hans uforløste privatliv. En bog med appel til både læsere af engelske krimier og til Rosamunde Pilcher-segmentet.

For tredje gang møder danske læsere kriminalkommisær Simon Serrailler fra den fiktive engelske katedralby Lafferton, hvor hele hans lægefamilie bor. Han passer sit arbejde og tegner i sin fritid, alt imens han drømmer om flere faglige udfordringer og om kone og børn. I øjeblikket har han en sag om først en og så to forsvundne skoledrenge, og efter lang tids dødvande kommer der tilfældigt et gennembrud. Om den hovedmistænkte virkelig er skyldig, får læseren ikke at vide, idet plottet nærmest kun er anledning til at fortælle om Simon og hans private sorger og glæder. Det er en underholdende og letløbende hyggekrimi fyldt med traditionel feel good-atmosfære fra en lille engelsk by, og der lagt op til en fortsættelse.

Susan Hill (f. 1942) er en produktiv og alsidig forfatter, og indtil videre har hun skrevet 4 krimier med Simon Serrailler i hovedrollen. På dansk foreligger Mørket i et hjerte, 2007, De rene af hjertet, 2009 samt nærværende Mørkets fare. Susan Hill skriver i forlængelse af Elizabeth George og P.D. James, men klart mere i det underholdende hjørne end disse.

Underholdende og uforpligtende engelsk hyggekrimi med lige dele hygge og krimi. En krimi med appel til mange og nok især kvindelige læsere.


litteratursiden.dk

d. 28. mar. 2011

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 28. mar. 2011

Endelig er Simon Serrailler tilbage i en forrygende krimi fra en af Englands absolut bedste krimiforfattere - den er der mange af os der har ventet på med længsel. I Yorkshire forsvinder flere børn sp...