Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Mørkets rige


Beskrivelse


Fantasy. Drizzt er en ung drow - mørk elver, i et matriarkalsk samfund - edderkoppedronningens rige. Han er søn af en meget ambitiøs og stærk matriark, og hun beslutter at sende ham på akademiet for at uddanne ham til elitesoldat og kold dræber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 24. sep. 2015

Fantasyserien "Forgotten realms" er tilbage med en ny serie om Drizzt der bor i Menzoberranzan - drowlernes underjordiske bysamfund. For hardcore fantasy fans på 13-16 år, og sikkert også lidt ældre fans.

Bogens hovedperson Drizzt er en ung mand, en mørk elver, i et matriarkalsk samfund - edderkoppedroningens rige. Mænds liv afhænger af deres evne til at tjene familien. Han er søn af en meget ambitiøs og stærk matriark, og hun beslutter at sende ham på akademiet for at uddanne ham til elitesoldat og til at blive en kold dræber, men Drizzt er anderledes. Han har medfølelse, empati og principper, men han presses alligevel til det yderste da han for at forsvare familiens ære står overfor den falske Masoj, som også er Drowelver, i et afgørende øjeblik.

Det er en tekstrig og actionfyldt dannelsesroman i fem dele fortalt af en alvidende fortæller. Hver del indledes med en tekst af Drizzt der giver en vis indsigt i hovedpersonen.

"Forgotten realms" er et fiktivt univers i flere romanserier oprindeligt skabt til fantasy rollespillene "Dungeons & dragons". De fleste bind i serien udgivet på dansk er skrevet af Ed Greenwood, der har skabt universet til rollespillene og romanerne, men A.R.Salvatore har skrevet flere romaner på engelsk om Drizzt, dette er den første på dansk.