Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørkets søn


Beskrivelse


Fantasy. Den 19-årige Destan Tolvarsson er arving til tronen hos det mørke folk, der bor under jorden i landet Sikania. Tronarvingen til det lyse folk hedder Celina. Hun bor også i Sikania - men over jorden. De to folk har intet med hinanden at gøre og foragter hinanden. Men en dag møder Destan og Celina hinanden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 22. juli 2015

Første bind i ny dansk fantasy-serie om den unge prins Destan Tolvarsson - arving til skyggeriget Sikania, hvor solen aldrig skinner. En spændende og barsk kærlighedsfortælling for 12-16-årige.

Den 19-årige prins Destan er arving til tronen i landet Sikania. Han er ikke særligt interesseret i sin fremtid som hersker og lever et muntert liv med krobesøg og letlevende piger. Destans folk kaldes for det mørke folk og lever i mørke under jorden. De hader lyset og foragter det lyse folk, som lever på jordens overflade. Her bor tronarvingen, prinsesse Celina. En dag sender Hersker Tolvar Destan ud på en mission: Han skal bortføre prinsesse Celina og bringe hende til det mørke folk. Foran i bogen er der et kort over Sikania og dets omgivelser.

Det er en spændende og velskrevet bog. Destan og Celina er godt beskrevet, og læseren kommer ind på livet af dem. Især er Destan skildret som en ung mand med en sammensat personlighed på godt og ondt. Handlingen udvikler sig kvikt og ubesværet, og der er et rigtigt godt flow i historien. Jeg savner lidt mere viden om de to folks forhistorie og udvikling, og om hvordan det er at leve i et samfund, der er totalt afskåret fra sollys. Men svarene kommer måske i seriens kommende bind. Dette bind slutter med en cliffhanger, der vil noget, jeg er spændt på at læse næste bind.

Læseren bør også stifte bekendtskab med "Malloreon sagaen" af David Eddings. Denne fantasy-serie handler også om familierelationer og mødet med fremmede kulturer.


Himmelskibet

Nr. 49 (2016)

af

af

Jette S. F. Holst

Nr. 49 (2016)