Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørkhed


Beskrivelse


Fantasy. Troldmandslærlingen Septimus Heap må bruge al sin viden og sit mod på at redde Borgen og Troldmandtårnet fra ødelæggelse. Mørket breder sig, og Septimus og hans venner drager ind i det for at bekæmpe det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 27. aug. 2012

Denne bog henvender sig til fantasy-læsere, der ynder tykke velskrevne bøger i serieform som fx serien med Harry Potter. Dette er seriens sjette bind, og da serien allerede er velkendt og efterspurgt og også er genkendelig på sit typiske forside-layout, behøver den ingen speciel formidling.

Denne fantasy-bog har alt, hvad en bog af denne type skal have. Den er skrevet i et flot, velklingende og mundret sprog, der gør det både let og nydelsesfuldt at læse bogen. Den medrivende fortællestil fører læseren ubesværet gennem den spændende og intrigefyldte historie. Bogen er fyldt med spændende optrin, overraskelser, forskrækkelser og også humor. Fint og alsidigt persongalleri med mange spændende skikkelser. Det behagelige format og den læsevenlige typografi gør det til en afslappet nydelse at læse bogen. Når så hvert kapitel indledes med en elegant og smuk blyantstegning, der fungerer perfekt som meddigtende supplement, så kan man som læser ikke forlange mere. Endnu engang skal troldmandslærlingen, Septimus Heap udvise både mod og evner, da det altopslugende Mørke nu truer Borgen og troldmandstårnet med ødelæggelse. Sammen med sine venner må han nu drage ind i Mørket og forsøge at bekæmpe det, inden det får spredt sig. Det kræves dog, at man har læst de forrige bind for at få det fulde udbytte af historien.

Samme aldersgruppe vil også have glæde af at læse serierne om Harry Potter og Artemis Fowl.

Det er som sædvanligt en meget velskrevet, spændende og underholdende bog.