Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Mogens og Mahdi


Beskrivelse


10 historier om vennerne Mogens og Mahdi, der spiller computerspil, dyrker karate, griner af dumme voksne og klæder sig lidt for uhyggeligt ud til Halloween. Det er fedt at være dreng!

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2015

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 5. nov. 2015

Drengestreger i tegneserieform med de to venner Mogens og Mahdi, der ikke har andet tilfælles end computerspil, fodbold og cirka 1000 andre seje ting. En bog for børn fra 9 år, raske drenge og måske også nogle voksne, hvis de kan tåle at høre sandheden om drenge!.

Mogens og Mahdi bor i samme bygning og mødes en dag. De ser hinanden an, starter en fejde og bliver bedste venner. I løbet af ti korte historier griner de af dumme voksne, der bare ikke fatter det med computerspil, de møder hipstere, går til karate og spiller fodbold. De går også i svømmehallen, Mogens lærer noget om ramadanen, de samler flasker, så de kan blive stinkerige og så klæder de sig måske lidt for uhyggeligt ud til Halloween.

Det er Kim Fupz Aakeson, der har skrevet historierne, imens Rasmus Bregnhøi har tegnet dem. Det er de som altid sluppet rigtigt heldigt fra (selvom de begge to "kun" er voksne), og der skal nok være noget i historierne, som de fleste drenge kan genkende fra deres eget liv. Tegningerne og teksten gør bogen perfekt til dem, der ikke rigtigt orker at læse alt for meget på en gang. Man er meget kedelig, hvis man ikke kan grine af de to lømlers hverdagshistorier.

Fupz og Bregnhøi har lavet så mange bøger sammen, at der ikke er plads til at nævne dem her. Det her er deres første tegneserie som team. Løjerne kan minde om Fupz' bøger om Vitello.


Berlingske tidende

d. 21. nov. 2015

af

af

Kari Sønsthagen

d. 21. nov. 2015


Weekendavisen

d. 27. nov. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 27. nov. 2015