Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Molle i metro


Beskrivelse


Molle og Vega skal i Tivoli, og de skal køre helt alene i metroen derhen. Hvordan mon det går? Kan læses, hvis man er 7-8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2020

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 1. dec. 2020

Molle og Vega skal i Tivoli, og de skal køre helt alene i metroen derhen. Hvordan mon det går? Kan læses, hvis man er 7-8 år.

Molle og Vega går i samme klasse, og de er lige blevet veninder. De har fået lov til at tage alene med metroen hen til Tivoli, men i metroen er der en mand, som råber ad dem, og Molle og Vega synes, han lugter og ser farlig ud. De skynder sig ud af metroen, og ved ikke helt, hvor de er, men så får Molle øje på moster Nilles hus. De ringer på hos moster Nille, og hun tilbyder at følge dem i Tivoli. Der er illustrationer i farver på alle opslag, og der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside. Bogen er nummer fire i serien om Molle.

Fin og sjov historie om veninder, og det at få lov til at gøre noget uden en voksen, her at tage med metro. Historien er humoristisk og fantasifuld, og dette understreges af de finurlige og sjove illustrationer, som virker meget motiverende for læsningen. Illustrationerne fortæller desuden også mere, end man kan læse i teksten, fx at de stiger af på Nørreport Station.

En anden letlæst bog om piger og veninder er fx BFF - Vilde bliver bangeEr der nogen?. Den er i serien "BFF", "Rød Læseklub". Hvis man har lyst til at læse en lidt længere bog om veninder, kan man fx læse Er der nogen?. Den er i serien "K for Klara", og handler, ligesom "Molle i metro", om veninder, der har det rigtig hyggeligt, men så sker der noget, hvor de bliver bangeEn anden letlæst bog om piger og veninder er fx BFF - Vilde bliver bange. Den er i serien "BFF", "Rød Læseklub". Hvis man har lyst til at læse en lidt længere bog om veninder, kan man fx læse . Den er i serien "K for Klara", og handler, ligesom "Molle i metro", om veninder, der har det rigtig hyggeligt, men så sker der noget, hvor de bliver bange.