Bøger / skønlitteratur til børn

Molly og mig - bedste venner


Beskrivelse


Billedbog. En mus er bedste ven med pigen Molly. Men hvorfor egentligt? Efter en gåtur gennem byen og nogle ophidsende oplevelser med en fransk fotograf og en spansk ballerina, kan musen svare på det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 22. jan. 2013

Charmerende billedbog om venskab med en yderst tiltalende forside, der især appellerer til piger. For børn fra 3 år.

Sperring har udgivet billedbogen Grøn, mens det er illustrator Warburtons debut i Danmark. Hvad vil det sige at være bedste venner? Det er temaet i historien om pigen Molly og en lille mus. Musen, der fortæller historien, og Molly går en tur, og musen proklamerer, at Molly er hans bedste ven. Molly stiller så det svære spørgsmål: "Hvorfor?". Inden musen har et svar, møder de en fransk fotograf og en spansk ballerina, der begge bliver meget betaget af Molly, men siger lede ting om musen. Musen misforstår det og tror, de taler grimt om Molly og hidser sig op, for sådan skal man ikke behandle hans ven. Molly forklarer misforståelsen, og musen bliver overrasket over, at folk siger sådan om ham. Så kommer han i tanke om, hvorfor Molly er hans bedste ven: Fordi, hun altid siger de skøreste ting. En fortælling, der let berører essentielle ting i et venskab: ærlighed, trofasthed og humor. Sproget er lidt "Bamse og Kylling-agtigt" med ord som "bedsteste ven", og teksten er lidt af en udfordring at læse op bl.a. pga. skiftende skrifttyper. Stregtegningerne er charmerende med fine detaljer. Bogen minder i stilen om Lauren Childs bøger.

Venskab er et bredt emne, der behandles på mange måder i forskellige billedbøger. Fx i Bleys En ven, der kommer vidt omkring venskaber. Sperrings bog supplerer samlingen fint.

Sød og sjov bog om et stærkt venskab.Informationer og udgaver