Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Monet for børn


Beskrivelse


Et kig ind i impressionisten Claude Monets (1840-1926) verden med udgangspunkt i de mest berømte malerier. Den medfølgende cd-rom indeholder bl.a. spil, opgaver, quiz og en tidsliste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2009

af

af

Jesper Holtoug

d. 2. okt. 2009

En grundig introduktion til den store impressionistiske mester skrevet så den kan læses selvstændigt fra 11-12- års alderen. Vil sikkert tiltrække børn og unge, som allerede har stiftet bekendtskab med Monet, og vil derudover være oplagt i forbindelse med temaforløb i grundskolens billedkunst- og dansktimer - enten i forbindelse med gennemgang af enkeltkunstnere eller af impressionismen som periode.

Med udgangspunkt i en snes af Monets mesterværker fortælles kunstnerens historie og grundprincipperne i impressionismen. Historien fortælles af en til lejligheden opfundet havenymfe fra én af Monets berømte haver, hvilket er et forsøg på at få historien ned i børnehøjde - så at sige fortalt af en helt usynlig, barnlig sjæl. Denne specielle fortællervinkel forekommer lidt kunstig og sigter mod en modtagergruppe, som ellers er for ung til at forstå bogens sprog og indhold. Til bogen hører en cd-rom med billeder, spil og lege. En fremragende idé med et sådan medie bl.a. til at fremvise værkerne på storskærm.

Kan minde en lille smule om Laurence Anholts fine halvdokumentariske billedfortællinger om verdens store kunstmalere, men hvor Anholt fortæller i et enkelt, ligefremt sprog, så er Monet for børn anderledes teksttung - både hvad angår omfang og indhold.

Fantastiske billeder med mange gode, uddybende indfaldsvinkler, som dog delvist forsvinder i den noget tunge fremstilling. Flot og relevant, men unødvendig kringlet i sin fremstilling.