Bøger / faglitteratur til børn

Mongoliet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2009

af

af

Ingrid Martlev

d. 3. dec. 2009

Bogen kan have interesse for både voksne og børn - for hvem ved ret meget om Mongoliet? Den vil kunne læses fra 13 år og kan anvendes i geografiundervisningen og til emne- eller projektarbejde fra 7. - 9. klasse. Men det er ikke en decideret undervisningsbog.

Med relativ lille sats og tæt skrevet tekst i to spalter er bogen ikke umiddelbart imødekommende for svage læsere. Men teksten underbygges og illustreres med mange fotos, grafer og faktabokse. Som øvrige bøger i serien Lande i verden indeholder den oplysninger om landskab og klima, befolkning og kultur, agerbrug, handel og industri, transport, energi og miljø samt om fremtiden. Der er også et meget kort rids af landets historie. Bagerst er der ordliste, flere oplysninger og stikord. Mongoliet er ikke et land, som har en ret stor betydning for Danmark. Men dets placering mellem Kina og Rusland gør, at det er betydningsfuldt for begge disse, som også har indflydelse på landet. Måske især derfor har USA også interesse i landet?.

Der er ikke udgivet andre bøger egnet til skole- eller børnebiblioteket om Mongoliet som selvstændigt land de seneste år.

Da der ikke findes andre bøger om dette store land med ganske få indbyggere (1,7 pr. kvadratkilometer), kan det være relevant at have en bog på både børne- og skolebiblioteket. Den kan også have interesse for rejsende, da landet har en begyndende turisme. Det er bestemt interessant læsning, og beskæmmende så lidt lektøren vidste om dette land.Informationer og udgaver