Bøger / faglitteratur til børn

Monsterbogen : tips & trix


Beskrivelse


Om at overleve i en verden fuld af monstre. Her kan den unge læser få vejledning i at opspore og indfange monstre eller undgå og undslippe dem. Med flapper og bevægelige effekter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2011

af

af

Mads Overmark

d. 7. okt. 2011

Bogen kan studeres af børn fra 6-11 år med interesse for monstre. De fleste skal have hjælp med teksten som er spækket med underlige ord og navne.

En håndbog om at overleve i en verden fuld af monstre. Her kan den unge læser få vejledning i at opspore og indfange monstre eller undgå og undslippe dem alt efter temperament. Han kan også få opskrifter bl.a. på en monstersmoothie. Noget der ikke frister denne lektør, da monstre generelt er nogle ulækre og slimede væsner. Teksten er sat med typer, der kan minde om håndskrift. Det kan være svært for barnet at tyde. Sproget er lærebogsagtigt og til tider vanskeligt for målgruppen. En pæn del latrinær humor slipper læseren heller ikke for. Monstre i alle farver, størrelser og udformninger som i tekst og billede kan underholde i lang tid. Siderne er af pap. Monsterbogen er fyldt med låger samt et par pop ups. Antallet af løse genstande, som nemt bliver væk, er stærkt begrænset, måske for at komme bibliotekerne i møde.

Bogen minder om Dr. Ernest Drakes monsterologi med dens pseudovidenskabelige og humoristiske tilgang til emnet.

En god bog til en (u)hyggelig regnvejrsdag, hvor kedsomheden kan fordrives med studier af monstre.