Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Monsterjægerne


Beskrivelse


Fantasy. Drengen Charlie har sære kræfter og forfærdelige ting sker, når han sover. Men så bliver han optaget på det hemmelige Mareridtsakademi, hvor han skal lære at styre sine usædvanlige evner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 4. mar. 2010

Kan med fordel anbefales til fantasy-læserne fra 12 år og opefter.

Forfatteren har mest arbejdet med manuskripter til film og tv, med slog for et par år siden sit navn som børnebogs-forfatter fast med serien "Nightmare Academy", som denne bog er første del af. Titlen må endeligt ikke forveksles med den tilsvarende serie af Jacob Weinreich. I serien Mareridtsakademiets første bog Monsterjægerne møder vi drengen Charlie, der kan åbne portaler til en mareridtsverden, når han sover. Det skaber mange problemer for ham, og ikke mindst hans familie. En dag, hvor han får besøg af et særligt væmmeligt monster, reddes han dog af nogle agenter fra Mareridtsakademiet, og han får mulighed for, at blive optaget på denne skole, hvor han endeligt vil være blandt ligesindede. Formen er lettilgængelig fantasy, og sprogligt, samt indholdsmæssigt lægger den sig meget op ad de første Harry Potter-bøger, det er dog ingenlunde dårligt. For det er en god bog, som Potter-folket vil være glade for at læse.

I "ung mand opdager sine skjulte kræfter og bliver optaget på en hemmelig skole, hvor man forstår og kan hjælpe ham"-genren. Her ligner den meget den før omtalte serie af J.K. Rowling. Andre lighedspunkter kan findes i eksempelvis Stefan Ljungqvists Monsterpigen og Rick Riordans Lyntyven.

Det er en god ting at meget af denne bog er meget "pottersk", for det er en godt skrevet og meget medrivende fortælling.