Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Monstre i mørket


Beskrivelse


Lille monster er lidt bange for vilde dyr og uhyrer om natten. Du er vel ikke bange for noget, Store Monster, spørger lille monster. Store Monster er alligevel lidt bange, men sammen jager de uhyret væk, for sammen er de modige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 26. maj 2009

Bogen egner sig til emnearbejde med børn 3 år i børnehaven, og til oplæsning i hjemmet, fx ved sengetid.

Her er endnu en billedbog af svensk, islandsk og færøsk herkomst, teksten oversat fra svensk. Temaet i denne billedbog om Store Monster og Lille Monster er at være bange for uhyrer, vilde dyr og for at sove alene. Lille Monster er bange, men ser op til Store Monster, men han kan også blive bange, men sammen jager de "uhyret" væk. Teksten er mundret, kortfattet, men sammen med billederne i sædvanlig stil folder historien sig fint ud. Det er Lille Monster der fortæller historien, og det fungerer fint, ligesom figurerne giver mulighed for lidt distance, men også mulighed for identifikation for børn (og voksne). Det er også sjovt at monstre er bange for uhyrer og vilde dyr. Bogens tema er enkelt og let at forstå for målgruppen. Format som de øvrige bøger om de to venner. Dækkende forside, og fin enkel bagsidetekst fungerer.

Vi har rigtig mange bøger om dette emne, og umiddelbart tænkte jeg først på Max Velthuijs Bange, sidst udkommet 1994, de ligner i stemning og enkelhed hinanden. Den kan også sammenlignes med Den mørke, mørke nat, 2008 af Christina M. Butler.

En enkel og fin billedbog om emnet, den fungerer og har sin egen underfundige tone og en skæg lille tilføjelse på billedsiden til pointen.