Bøger / faglitteratur til børn

Monstre


Beskrivelse


Om forskellige monstre fra mytologi, folketro, bøger og film, såsom hekse, vampyrer, drager, Loch Ness-uhyret, basilisker, King Kong og mange flere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2016

af

af

Boy Olesen

d. 7. juni 2016

Spænding og gys fra begyndelse til slut, om drager og andre monstre. For 8-11-årige.

Bogen indledes med at fortælle, hvad et monster er. De nordiske guder havde to monstre, en ulv og en søslange, og til Sankt Hans brænder man hekse af på bålet. Vampyrer drikker blod, fx Grev Dracula og drager spyr ild, og kæmper tit mod en prins. Nogle monstre lever bestemte steder fx Loch Ness-uhyret i Skotland og Den Afskyelige Snemand, Yeti, der lever i Himalaya-bjergene. I Harry Potter-bøgerne møder vi en basilisk, der har gift i tænderne og i filmen King Kong er det en kæmpe gorilla, der kommer til New York. Fra film, bøger og spil kender vi orkere, der bor i huler og er klamme, ligesom vi kender monstret Frankenstein fra en bog fra 1818. I Danmark har vi Den Hvide Dame som er et spøgelse. Bogen har små gule faktabokse, og mange tegninger og fotos.

En god og spændende bog, der indeholder meget viden om forskellige typer monstre. Sproget er formuleret i korte overskuelige sætninger.

Bogen kan sammenlignes med Varulve og vampyrer der dog ikke omtaler ligeså mange monstre.