Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Monstret i kælderen


Beskrivelse


Torben er altid efter Klaus og hans to kammerater Kaj og Sven. En dag bestemmer de sig for at stoppe Torbens drillerier en gang for alle. De har en genial plan. Men det går ikke som planlagt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. jan. 2014

Denne letlæste gyser har lix 15 og kan læses af børn mellem 9 og 11 år med hang til uhyggelige fortællinger. Bogen er velegnet til læsetræning, men kan derudover også anvendes undervisningsmæssigt i forbindelse med arbejde med gysergenren i faget dansk i indskolingen og på mellemtrinnet. Det er en velkomponeret gyser med et godt plot og gode genretræk.

Den ældre dreng Torben er altid på nakken af Klaus og hans to venner Kaj og Sven. En dag får de nok og planlægger at sætte en stopper for drillerierne en gang for alle. Planen er, at Klaus skal lokke Torben ned i boligblokkens kælder, hvor der ifølge rygterne lever et farligt monster. Kaj og Sven skal så forklædt som monstre skræmme Torben. Alt går som planlagt og Torben bliver skræmt fra vid og sans. Problemet er bare, at Kaj og Sven aldrig nåede ned i kælderen, så noget andet må have skræmt ham. Teksten er sat i korte afsnit og overskuelige kapitler suppleret med helsides illustrationer, som fanger bogens uhyggelige stemning godt. Det er et godt gys, som giver læseren små ledetråde hen mod den overraskende afslutning samtidig med at spændingen bevares.

Målgruppen vil også gerne læse tilsvarende gyserfortællinger som de populære serier Let gys og Koldt blod.

Letlæst gyserfortælling med et godt plot og en overraskende afslutning.