Bøger / faglitteratur

Moonwalk med Einstein : kunsten at huske alt


Beskrivelse


Efter forfatteren overværede USA's mesterskab i hukommelse, beskriver han hukommelsesforskning fra hvordan flere af de store skakmestre tænker, over skuespillerne, til eksperter i kønsbestemmelse af kyllinger. Til sidst deltager han selv i hukommelsesmesterskabet og vinder.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2011

af

af

Lis Pedersen

d. 29. aug. 2011

Bogen henvender sig til alle, der gerne vil læse en god populær fremstilling om et videnskabeligt emne, nemlig hvordan hukommelsen virker, og hvordan man kan arbejde med at blive bedre til at huske.

Foer er bror til Jonathan Safran og er journalist på National Geographic og New York Times. Han er ikke tidligere udkommet på dansk. For år tilbage overværede han et USA mesterskab i hukommelse, og han blev fascineret af de mængder af ligegyldige data, som kombattanterne mestrede. Hvordan var de mon nået til dette stade, var det medfødt? I en pause taler han med en af deltagerne, Ed Cooke, som lover ham at han snart selv vil kunne deltage i konkurrencen, hvis han ellers vil følge denne. Cooke viser ham den forskning i hukommelse som hidtil har fundet sted, fra Lurias iagttagelser, der er beskrevet i En ikonisk hukommelse, 1975 frem til i dag. Det er en spændende vandring i så forskellige emner som hvordan flere af de store skakmestre tænker, over skuespillerne, til eksperter i kønsbestemmelse af kyllinger. Til sidst deltager han selv i et mesterskab og vinder, fordi han aflæser teknikkerne. Det er en spændende og underholdende bog, men det er ikke en vejledning til selvstudium.

Ovennævnte bog af Luria findes stadig på en del biblioteker. Ellers er bøgerne om hukommelse især gør-det-selv bøger, og der er mange. Den nyeste er Sådan holder du hjernen i gang, 2010.

Det er en interessant historie, hvor oprulningen af hukommelsesforskningen er ganske fascinerende.


litteratursiden.dk

d. 2. jan. 2012

af

af

Tonny Hornbæk

d. 2. jan. 2012

Opløftende og underholdende bog om den menneskelige hjerne og hukommelse. En bog om hukommelse og om at lære at huske lyder ikke umiddelbart særligt appellerende. Heldigvis kan ens fordomme hurtigt bl...


litteratursiden.dk

d. 30. jan. 2012

af

af

grete jørgensen

d. 30. jan. 2012

En bruger anbefaler, at man læser denne fagbog, hvis man vil vide hvad et hukommelsespalads, hukommelsesmesterskaber eller en mentalatlet er. Da fortælleren, som er forfatteren, vil låne en bog om hj...


Berlingske tidende

d. 30. sep. 2011

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 30. sep. 2011


Politiken

d. 24. sep. 2011

af

af

Morten Garly Andersen

d. 24. sep. 2011


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 16. sep. 2011


Retorik magasinet

Årg. 25, nr. 98 (2015)

af

af

SVK

Årg. 25, nr. 98 (2015)