Bøger / faglitteratur til børn

Mor - far bipolar


Beskrivelse


Samtalebog med fakta og gode råd til børn, der har en mor eller far med bipolar lidelse. Højtlæsning fra 7 år, selvlæsning fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2021

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 19. apr. 2021

Samtalebog med fakta og gode råd til børn, der har en mor eller far med bipolar lidelse. Højtlæsning fra 7 år, selvlæsning fra 10 år.

Vi hører om hvad bipolar affektiv lidelse er, og om hvordan det kan påvirke hele familien, hvis en voksen har lidelsen. Symptomerne beskrives af en, der kender det indefra, og man kommer ind på, hvordan hjernen virker, hvad mani og depression er og hvordan det kan komme til udtryk. Der fortælles om, hvilken hjælp man kan få, som fx terapi i form af kreative aktiviteter, psykologisk hjælp og motion. Desuden fortælles om medicin og indlæggelse. Det understreges, at børn ikke har ansvar for forældrenes velbefindende. Der er henvisninger til steder, hvor man kan få hjælp. Den ene forfatter arbejder professionelt med familiebehandling. Den anden har personlige erfaringer med lidelsen. Det er markeret i hvert afsnit, hvem der fortæller. Bogen er illustreret af tre tegnere, den ene professionel, med enkle farvelagte tegninger på hvid baggrund.

Teksten er letforståelig, oplysende og grundig. Bogen er gennemsolidarisk med børn, der står i en svær situation med en psykisk syg forælder. Illustrationerne er af svingende kvalitet, men letaflæselige.

Min fars sygdomViggo og Walthers verdenMor er indlagt, Viggo og Walthers verden og Mor er indlagt handler også om forældre med psykisk sygdom, her beskrevet fra børnenes synspunktMin fars sygdom, og Mor er indlagt handler også om forældre med psykisk sygdom, her beskrevet fra børnenes synspunktMin fars sygdom, Viggo og Walthers verden og handler også om forældre med psykisk sygdom, her beskrevet fra børnenes synspunkt.