Bøger / faglitteratur

Mor husk mig


Beskrivelse


Om søskende til børn med handicap, hovedsageligt autisme og ADHD. Børnene, store som små, får en stemme, og beretter om de udfordringer og glæder, der opstår, når ens bror eller søster har et handicap.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 14. apr. 2011

For forældre til handicappede, hvor der i søskendeflokken også findes raske børn. Bogens eksempler handler om søskende til børn med autisme og/eller adhd, men problematikken er også aktuel ved andre handicaps.

Forfatteren er mor til en søn, Frederik, med autisme og til den 2 år yngre Freja, som er et normalt fungerende (undskyld udtrykket) barn. Hun er forfatter til Mor hjælp mig, 2009, hvor der var fokus på Frederik og børn som ham. Denne nye titel er en videreførelse af den forrige, hvor fokus nu er skiftet til Freja. I bogens første halvdel handler det om forfatterens egen familie og de særlige problemer Freja har her, hvor Frederik ikke bare fylder meget, han kan ikke fordrage Freja og viser det utilsløret i alle mulige situationer. Bogen rummer desuden et interview med familievejleder Lola Jensen, der siger nogle fornuftige og beroligende ting om disse familier og blandt andet ikke bryder sig om udtrykket "normale" børn. Til sidst 4 andre eksempler på familier med søskende til adhd-børn og autister. Bogen er sat op med muntre farvefotos af børn, fremhævede citater, ret korte tekstafsnit, som gør den nem at læse.

Søskendeproblematikken er behandlet i flere bøger om det at være forældre til et handicappet barn. Men denne er den første, der har det som hovedtema.

Bogen vil være særdeles kærkommen i familier med handicappede børn og søskende, som ikke kan få den opmærksomhed, som forældrene så gerne vil give dem. Eksemplerne er gode og kan give inspiration til andre.