Bøger / faglitteratur / vejledninger

Mor med migræne : lær at håndtere familielivet før, under og efter graviditet


Beskrivelse


Råd og vejledning til hvordan kvinder der lider af migræne, kan håndtere graviditet, fødsel, barsel og familieliv med migrænen som følgesvend.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 24. maj 2019

Alle, der lider af migræne og spekulerer på hvordan man bedst kombinerer et almindeligt familieliv med sygdommen, kan finde gode råd om alt fra kost og motion til graviditet, fødsel og barselstid i denne bog.

Bogen indleder med en beskrivelse af, hvordan migræne typisk kommer til udtryk. Med fokus på kvinders liv i perioden før, under og efter graviditet beskrives de mange faktorer, der kan påvirke migrænens voldsomhed og hyppigheden af anfaldene. Bogen kommer fx ind på stress, smerter, mindfulness, medicin, fødevaretriggere, rygning og alkohol. Der findes et afsnit med gavnlige yogaøvelser og et kapitel med migrænevenlige opskrifter. Andre kapitler kommer ind på de særlige forhold, der gør sig gældende, når man prøver at blive gravid, under graviditeten, under fødslen og gennem barselstiden. Teksten suppleres af cases, faktabokse og farvefotos. Bagerst en kort præsentation af de to forfattere og bogens øvrige bidragsydere.

Bogen kommer fint omkring de mange forskellige måder, man kan håndtere en kronisk sygdom på. Der er især fokus på migræne i forbindelse med graviditet og barsel, samt gode råd til at få hverdagen til at fungere.

Ingen andre titler på dansk har sit hovedfokus på kombinationen af familieliv, graviditet og migræne. Vil man være klogere på sygdommen generelt, kan man fx læse Migræne og anden hovedpineHverdagsyoga mod hovedpine og migræne, mens en titel som Hverdagsyoga mod hovedpine og migræne har fokus på yogaens indvirkning på migrænenIngen andre titler på dansk har sit hovedfokus på kombinationen af familieliv, graviditet og migræne. Vil man være klogere på sygdommen generelt, kan man fx læse Migræne og anden hovedpine, mens en titel som har fokus på yogaens indvirkning på migrænen.