Bøger / skønlitteratur / noveller

Mor prøvede : fortællinger


Beskrivelse


Noveller fra både bandekriminaliteten og advokatkontorerne i dagens Stockholm.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2013

af

af

Per Månson

d. 19. apr. 2013

Selv om der ikke er tale om deciderede kriminoveller, vil også læsere af begavede krimier kunne fryde sig over denne bog.

Den svenske forsvarsadvokat slog sig igennem som forfatter med sin Stockholm-noir-serien, der lige som hans nye samling trækker på et indgående kendskab til storbyens skyggeside. Gennem de mange fine noveller ser vi mange sider af det svenske retssamfund. Her er gensyn med nogle af figurerne fra bandekrigene i trilogien, men vi følger også advokaters kvaler med samvittigheden eller karrieren. Mange af fortællingerne er bevidst uforløste og pirrer voldsomt til fantasien. Sprogligt ligger Lapidus helt i top indenfor nordisk spændings- og krimilitteratur.

Lapidus står helt klart i gæld til den sorte krimis store mestre som Hammett og Chandler, men han bringer i den grad traditionen up to date.

En fremragende og tankevækkende samling noveller fra den Stockholmske over- og underverden.


litteratursiden.dk

d. 24. maj 2013

af

af

Jens Rasmussen

d. 24. maj 2013

Jens Lapidus er tilbage med noveller fra den mørke side af Stockholm, som formår at træde ud af det sædvanlige krimiplot og skabe deres eget dystre univers. Radovan, Jorge, Javier og Natalie er velken...


Jyllands-posten

d. 7. maj 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. maj 2013


Politiken

d. 6. juni 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. juni 2013


Weekendavisen

d. 17. maj 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 17. maj 2013