Bøger / skønlitteratur / roman

Mor : en historie om blodet


Beskrivelse


En ung mor går til i frustration og vrede over, at den store moderfølelse ikke indfinder sig. Hun føler sig invaderet af sit barn og længes efter at være sig selv og at have kontrol over sit liv.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2016

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 2. feb. 2016

Smuk og voldsom roman om at blive mor og gå i spåner, da den autoriserede moderfølelse ikke indfinder sig. For læsere af ny dansk litteratur, for robuste forældre, bedsteforældre og læsekredse.

En ung kvinde får sit ønskebarn, en dejlig datter, og skal nu være Familie med stort F sammen med kæresten. Men moderfølelsen indfinder sig kun i glimt. Hun er frustreret over at være reduceret til krop, at miste sin selvstændighed og ikke kunne være sig selv. Hun regner med, at det bliver bedre efter ammeperioden, men det gør det ikke, og den lille pige næsten spejler sin mor med sin selvstændighed og sit temperament, som hele tiden slås med længslen efter nærhed.

Stor læseoplevelse. Det syder, når romanens kølige, nøgterne sprog møder den unge mors eruptive følelser. Det er en tilsyneladende nem lille bog i et renset og knapt sprog, som gør skildringen endnu stærkere af de voldsomme, destruktive, forbudte følelser af forladthed, bundethed, vrede og skyld. Smukt omslag, god bagsidetekst.

Maja Lucas bruger også i sine andre romaner den knappe stil og det præcise sprog til at forstærke oplevelsen af store uhåndterlige følelser, fx i forbindelse med skilsmisse og død, senest i Katrines håndJeg ved ikke om den slags tanker er normaleAkikos ammehjerne. Lone Hørslev katapulterer også forbudte følelser i Jeg ved ikke om den slags tanker er normale, mens Iben Claces indfanger frustrationerne i Akikos ammehjerneMaja Lucas bruger også i sine andre romaner den knappe stil og det præcise sprog til at forstærke oplevelsen af store uhåndterlige følelser, fx i forbindelse med skilsmisse og død, senest i Katrines hånd. Lone Hørslev katapulterer også forbudte følelser i , mens Iben Claces indfanger frustrationerne i Akikos ammehjerneMaja Lucas bruger også i sine andre romaner den knappe stil og det præcise sprog til at forstærke oplevelsen af store uhåndterlige følelser, fx i forbindelse med skilsmisse og død, senest i Katrines hånd. Lone Hørslev katapulterer også forbudte følelser i Jeg ved ikke om den slags tanker er normale, mens Iben Claces indfanger frustrationerne i .


litteratursiden.dk

d. 26. feb. 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 26. feb. 2016

Uafrystelig læsning om en mor, som ikke kan finde sig til rette med at være det. Modsatrettede følelser strides i hende, og hun kommer med tiden længere og længere ud i tovene. På trods af det skamful...


Jyllands-posten

d. 16. mar. 2016

af

af

Tobias Skriveren

d. 16. mar. 2016


Berlingske tidende

d. 26. feb. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 26. feb. 2016


Kristeligt dagblad

d. 29. mar. 2016

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 29. mar. 2016


Weekendavisen

d. 26. feb. 2016

af

af

Klaus Rothstein

d. 26. feb. 2016


Information

d. 27. feb. 2016

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 27. feb. 2016