Bøger / skønlitteratur / noveller

Mord i din hjemby


Beskrivelse


Ti kriminoveller af danske forfattere, som tager udgangspunkt i deres hjemby.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 9. juni 2015

Ti kriminoveller af danske forfattere, der skriver med udgangspunkt i hvert deres hjemsted. For krimifans og andre, som vil have et kig ind i forfatternes værksteder.

Der er bidrag fra både garvede forfattere som Lars Kjædegaard og relativt nye som Stephanie Caruana. De tager os med til 10 vidt forskellige steder i Danmark og skriver hovedsageligt på erindret barndom med afsæt i konkrete og virkelige lokaliteter, som de så bygger deres fiktion ud fra. Alle noveller afsluttes med et kort interview og forfatteroplysninger.

Novellerne er meget afvekslende tematisk. Fra traditionelle mord til psykologisk gys, fra duften af tang ved Orø til midtbyen af Århus. Det er velskrevne og ret konventionelle noveller - på den gode måde, altså. Mest utraditionel (derfor nok den, der har gjort mest indtryk på mig) er Lars Kjædegaards uhyggelige fortælling om barndommens mareridt fra Julebæk Strand. Det fungerer fint med de korte forfatterinterview, som giver lidt baggrund for, hvorfor de skriver, som de gør.

Vi har andre antologier med krimifortællinger af danske forfattere. En af de mest kendte er Liv for livTågevals, og fra 2015 har vi et godt bud i Tågevals, som sætter fokus på motiver til at dræbe. Men der er ikke andre af slagsen, der som "Mord i din hjemby" tematiserer hjemstedet som udgangspunkt for forfatternes inspiration og kreativitetVi har andre antologier med krimifortællinger af danske forfattere. En af de mest kendte er Liv for liv, og fra 2015 har vi et godt bud i , som sætter fokus på motiver til at dræbe. Men der er ikke andre af slagsen, der som "Mord i din hjemby" tematiserer hjemstedet som udgangspunkt for forfatternes inspiration og kreativitet.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2015

af

af

Stina Holdt

d. 9. juli 2015

En række danske forfattere skriver kriminoveller fra deres egen hjemby. Konceptet er interessant, men ikke alle noveller holder standarden. Denne samling af ti kriminoveller har forfatternes hjembyer ...


Jyllands-posten

d. 24. juli 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. juli 2015


Politiken

d. 17. jan. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. jan. 2016