Bøger / skønlitteratur / roman

Mord i Rio : krimi


Beskrivelse


Ved et tilsyneladende tilfælde får Frederik Jersild, nyuddannet, arbejdsløs jurist, en gratis tur til Rio de Janeiro, men det viser sig, at rejsen er nøje planlagt og dødensfarlig for ham.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Per Månson

d. 18. dec. 2018

Danske Thiele, der for kort tid siden debuterede med Døden har en dårlig smag, har også denne gang begået en lille, hurtig krimi. Frederik Jersild er nyuddannet jurist med svært ved at findearbejde og også besvær med kærligheden. Ved et tilsyneladende tilfælde får han en gratis tur til Rio. Byens farlige fristelser synes i særlig grad ude efter ham, og det viser sig da også, at der erspor tilbage til Danmark. Sprog og miljø er stadig flot tegnet, og Thiele sparer os denne gang for den snert af studentikost pjank, der var over debuten. Til gengæld dvæles der rigeligt veddetaljerne, så bogen trods sin ringe størrelse sine steder virker langtrukken: nærmere en for lang novelle end en for kort roman, men som sidst scorer forfatteren på plottet og en overraskendeslutning. Bortset fra de mest snerpede, der nok ikke vil kunne klare diverse sovekammerscener, henvender bogen sig til et bredt publikum.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2015

af

af

Helle Winther Olsen

d. 11. mar. 2015

Man er da godt dum, hvis man ikke tager imod en gratis tur til Rio. Den nyuddannede jurist Frederik Jersild siger ja tak, men det skulle han nu nok ikke have gjort. En krimi der henvender sig især til yngre krimilæsere.

Frederik er nyuddannet, arbejdsløs jurist på 4. måned, kæresten er utro og nu er han ved at blive modløs. En lidt syret, velhavende ven forærer ham en billet til Rio, som han har vundet i spil under lidt mystiske omstændigheder og ikke tænkt sig selv at bruge. Frederik tager afsted, bliver betaget af byen, men bliver allerede samme aften overfaldet. Det gentager sig, og han begynder at føle sig forfulgt. Hvad er det for nogle banditter, der efterstræber ham livet og tager de ham i givet fald for en anden? Måske ham hvis navn der i første omgang stod på billetten. Et drab giver ham ikke tid til at tænke videre, nu må han handle.

Oprindeligt udgivet i 1994. Forfatteren skriver kort, præcist og let forståeligt. Miljøskildringen fra 90'ernes Rio er realistisk med mange detaljer. Historien er dog ikke særlig spændende, og der er sket så meget på krimifronten de sidste 20 år, at den i sin komposition og plot næsten virker helt naiv. Forlaget er i gang med at genudgive en række forfatterskaber; således også Jan Thieles.

Thiele har også skrevet en serie om privatdetektiven Frants Hjejle, som er mere noir i sit udtryk.


Det fri aktuelt

d. 9. juni 1994

af

af

Preben B. Christensen

d. 9. juni 1994


Pinkerton

Nr. 52/53 (1994)

af

af

Jan Bitsch Steffensen

Nr. 52/53 (1994)