Bøger / faglitteratur

Mord i virkeligheden : 24 retsmedicinske sager


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2013

af

af

Kent Skov

d. 21. okt. 2013

For de mange interesserede i autentiske drabshistorier. Fortalt af de retsmedicinere, der selv har været obducenter på sagerne. Bogen har bred appel og vil ramme målgruppen meget præcist. De enkelte sager er velfortalte med et ikke underspillet dokudramatisk element.

Bogen består af 24 danske autentiske sager fortalt af de retsmedicinere, der har været involveret i dem. De realistiske sager er hård kost for de fleste - fra en del af den virkelighed, hvorfra vi kun kender sagerne fra pressens og politiets mere opklaringsorienterede formidling. De konkrete sager er anonymiserede, men i beretningerne kommer man også lidt bag personer og historie. Det centrale er de tekniske drabsundersøgelser på gernings- og findestederne og de obduktioner, der ofte er en teknisk forudsætning for, at politiet kan opklare. Sagerne spænder fra den unge mors affektdrab på et nyfødt, bortkast barn, som hun ikke vil vedkende sig til de mere udspekulerede forbrydelser, hvor ofret er kastet i et vandhul med to cementfliser som dødvægt - eller sager, der slet ikke umiddelbart ligner en forbrydelse. Det er interessant læsning.

Bogens redaktører er begge retsmedicinere. JLT er en af Danmarks førende på feltet og har udgivet flere bøger om sit liv og virke. Bl.a. den aktuellle Retsmedicineren og En retsmediciner fortæller.

De 24 beretninger om autentiske danske drabssager fortalt af retsmedicinere er både nøgterne og barske - og bestemt interessant læsning for de interesserede i mordsager.Informationer og udgaver