Bøger / skønlitteratur / roman

Mord i zen


Beskrivelse


Krimi. Den alkoholiserede kommissær Louise Boni fra Freiburg Politi står over for at blive suspenderet, men først skal hun lige se på en tilsyneladende enkel sag med en buddhistisk munk. På sin uortodokse måde afdækker Louise lag på lag i en sag, der viser sig at være rigtig grim, og som kommer til at koste menneskeliv og tabte illusioner.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 26. jan. 2010

Fascinerende og lidt anderledes tysk krimi, en velkommen fornyelse til krimihylderne.

Tyske krimier vrimler det ikke ligefrem med på det danske bogmarked. Her er så en og en anbefalelsesværdig en af slagsen. Hovedpersonen er den 42-årige kommissær Louise Boni fra Freiburg Politi. Hun er fraskilt, har forskellige lig i lasten, er svær at arbejde sammen med og dulmer det hele med tilfældige bekendtskaber og for meget alkohol. Hendes chef vil suspendere hende og sende hende på afvænning, men hun skal lige se på en opgave først. En såret og sparsomt påklædt buddhistisk munk tåger rundt i sneen, og selv om Louise egentlig ikke kan få kontakt med ham, kommer hun ved hjælp af sin intuition og vedholdenhed på sporet af en rigtig grim historie. Sagen koster menneskeliv og tabte illusioner, og den bliver fortalt i et godt og levende sprog. Personskildringerne er ligeledes gode, og som læser vil man egentlig gerne vide, hvordan det går den sammensatte Louise fremover.

Oliver Bottini (f. 1965) introduceres på dansk med denne udmærkede krimi, som er første bind i en serie. Der er allerede udkommet yderligere to bind på tysk, og de må gerne snart blive oversat til dansk også. Bottini er lettere at læse og umiddelbart mere spændende end tyske Anne Chaplet, som danske krimilæsere har kunnet stifte bekendtskab med i de sidste par år.

Udmærket tysk krimi med en 42-årig kvindelig alkoholiseret kommissær i hovedrollen. Det er første del af en serie og de næste bind må gerne blive oversat snart.


litteratursiden.dk

d. 23. feb. 2010

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 23. feb. 2010

Spændende og intenst fortalt krimi om fordækt handel med asiatiske børn til europæiske plejefamilier. En såret og tavs munk vader rundt i et snedækket landskab, tilsyneladende forfulgt af tre mænd. La...


Berlingske tidende

d. 5. feb. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 5. feb. 2010


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. feb. 2010


Politiken

d. 30. jan. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. jan. 2010


Weekendavisen

d. 29. jan. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 29. jan. 2010


Kristeligt dagblad

d. 6. mar. 2010

af

af

Mie Petersen

d. 6. mar. 2010