Bøger / skønlitteratur / noveller

Mord på bestilling : 8 drab planlagt af læserne


Beskrivelse


Kriminoveller. Der begås otte forskellige drab i otte noveller, hvor læsere har bestemt motiv, gerningssted og våben.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2018

af

af

Merete Trap

d. 13. sep. 2018

Der begås 8 forskellige drab i otte krimier, hvor læsere har bestemt motiv, gerningssted og våben. Dette er 4. bog i en serie, hvor man hver gang har lagt benspænd ud for de bidragydende forfattere. For alle krimifans, der godt vil læse antologier.

Denne antologi indeholder 8 kriminoveller, skrevet af danske forfattere. Benspændet i bogen består i, at man har frataget forfatterne 3 plotelementer: motiv, gerningssted og mordvåben. Forfattere som Lotte Petri, Lone Theils og Jens Strandbygaard har bidraget med fortællinger, som bærer titler som "Storm over Bornholm" og "Sidste række til venstre". Hver historie afsluttes med et kort forfatterinterview.

Dette er en spændende samling af meget forskellige noveller. Projektet i sig selv er pudsigt, og det giver en anderledes læseoplevelse. Desuden er det interessant at læse forfatternes egne refleksioner bagefter. Novellerne har varierende længde, er alle velskrevne og underholdende, dog kan man enkelte steder mærke at der har været tale om en bunden opgave, når historierne bliver en tand for stive. Alt i alt en spændende og anderledes krimioplevelse.

Af andre antologier med krimifortællinger af danske forfattere kan nævnes Liv for livMord på din ferie samt andre i samme serie som herværende, fx Mord på din ferieAf andre antologier med krimifortællinger af danske forfattere kan nævnes Liv for liv samt andre i samme serie som herværende, fx .