Bøger / skønlitteratur / noveller

Mord på din ferie : krimifortællinger fra forfatternes feriesteder


Beskrivelse


Kriminoveller. Der er dejlige ferieområder Danmark. Og der er mord. Seks danske kriminoveller om forbrydelser på forfatternes foretrukne feriesteder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 26. sep. 2017

Der er dejlige ferieområder Danmark. Og der er mord. Syv krimiforfattere skriver om forbrydelser på deres foretrukne feriesteder. God læselyst til alle krimifans.

Fra sommerkoncert på Bornholm med Kim Juul over en morderisk salat i Lone Theils Norddjurs til Odsherred med Arne Woythal, hvor en gemt og glemt dagbog kaster lys over noget, som måske er en forbrydelse. I seks kriminoveller får vi syv forfatteres bud på en krimigåde. Deres benspænd er, at novellen skal foregå på et feriested, og det skal være i Danmark. Hver novelle slutter med biografisk info og et kort forfatterinterview.

Det er en håndfuld meget forskellige og veloplagte noveller fra kendte og ukendte krimiforfattere. Samtidig er det fint at komme en tur med i skriveværkstedet og høre om de overvejelser, forfatterne har gjort sig omkring valg af feriested, scenen for forbrydelsen og krimigenren i det hele taget. Bogen er den tredje i en serie af kriminoveller, hvor forfatterne skriver ud fra en bundet opgave. De to tidligere udgivelser er Mord i din hjembyMord i dit hjem fra 2015 og Mord i dit hjem, 2016Det er en håndfuld meget forskellige og veloplagte noveller fra kendte og ukendte krimiforfattere. Samtidig er det fint at komme en tur med i skriveværkstedet og høre om de overvejelser, forfatterne har gjort sig omkring valg af feriested, scenen for forbrydelsen og krimigenren i det hele taget. Bogen er den tredje i en serie af kriminoveller, hvor forfatterne skriver ud fra en bundet opgave. De to tidligere udgivelser er Mord i din hjemby fra 2015 og , 2016.

Til samme målgruppe er det oplagt med de to tidligere bind i serien, desuden har vi andre danske krimiantologier som fx Liv for liv.