Bøger / skønlitteratur / roman

Mord på en rød heltinde


Beskrivelse


Kriminalroman som udspilles i 1990'ernes Shanghai. Mønsterarbejderen, forbilledet Guau Hongying er fundet myrdet, kriminalbetjentene Chen og Yu skal finde hendes morder, men ikke alle ønsker at se idealet krakelere.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2001

af

af

Per Månson

d. 20. apr. 2001

Chen er kriminalinspektør ved Shanghais politi - leder af en specialgruppe, der bl.a. efterforsker mord. I nutidens Kina er det ikke altid lige let, slet ikke når det aktuelle mordoffer er en pligtopfyldende mønsterarbejde, et forbillede for alle gode partimedlemmer, og overhovedet ikke, når mistanken rejser sig mod et højtstående partimedlem, der oven i købet er søn af en af de rigtige veteraner. Der skal trædes varsomt, men Chen og hans tro væbner, kriminalbetjent Yu, er politifolk med samvittighed. De trodser alle advarsler og sætter karrieren på spil for at retfærdigheden også skal spille en rolle. Bogen er en fremragende krimi, der nok udspiller sig i et meget andet miljø, end vi er vante til, men de intriger, der står i vejen for Chen og Yu, er ikke meget anderledes end hvad deres kolleger fra mellemkrigstidens USA har kæmpet mod af mafia og korrupte politikere. Til gengæld er Chen meget mere poetisk end hårdtslående: han er digter i fritiden med hang til amerikansk modernisme og oversætter bl.a. T. S. Eliot og Ruth Rendell til kinesisk. Qui er et meget spændende bekendtskab med en god pen og levende skildringer af kinesisk dagligdag og ikke mindst politisk morads i slutningen af forrige årtusinde.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2001

af

af

Michael Høyer-Nielsen

d. 1. okt. 2001

Kriminalinspektør Chen Cao fra Shanghais politi stilles overfor en vanskelig opgave, da han for første gang i sin karriere skal opklare et mord. 'Mord på en rød heltinde' er den i Amerika bosiddende...


Information

d. 14. juni 2001

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 14. juni 2001


Jyllands-posten

d. 18. maj 2001

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. maj 2001


Berlingske tidende

d. 18. maj 2001

af

af

Jakob Levinsen

d. 18. maj 2001


Weekendavisen

d. 18. maj 2001

af

af

Anne Knudsen

d. 18. maj 2001