Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Morder-huset


Beskrivelse


Inde hos naboen går en mand rundt med et barnehoved i hænderne. Jack Stum og co. må se nærmere på sagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2010

af

af

Mads Overmark

d. 21. maj 2010

Bogen henvender sig til børn i 4.-5. klasse men kan også bruges til dygtige læsere i 3. samt mindre gode i 6. Den kan bruges til fritidslæsning og læsetræning.

25. bog om den grønne dværg-detektiv Jack Stump. Trioen er på pligtbesøg hos Sues tante, der blandt meget andet, fortæller at hendes nabo, Sten Saks, er en psykopatisk massemorder. De undersøger sagen nærmere, og den er ved at udvikle sig rigtig pinligt, da det viser sig, at det tanten har set er dukker. Men styrer naboen dukkerne eller styrer dukkerne ham? Tekst og handling kører derudaf og er velegnet til målgruppen. Blandingen af gys og humor er der rigtig mange børn, der sætter pris på. Illustrationerne er velkendte. De arbejder godt sammen med historien og skaber en god helhed. De gør det også nemt for seriens brugere at identificere den.

Denne bog ligner de øvrige i serien med dens blanding af gys og humor samlet i et besynderligt univers.

Et sølvbryllup giver anledning til at vurdere, om der er opstået en vis træthed i serien. Dette makkerskab virker sundt og vitalt. Jack Stump er stadig i fin form. Ej heller denne bog kommer til at tilbringe megen tid på hylden.