Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mordermormor


Beskrivelse


Mormor har glemt sine briller og kan ikke læse godnathistorier for Oscar, så hun fortæller i stedet historier fra sit eget liv. Gruopvækkende og morderiske historier om at redde kongens liv og slå banditter ihjel kun ved hjælp af sin tommelfinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2018

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 10. dec. 2018

Hårrejsende og hæsblæsende oplæsningsbog for de seje 6-12-årige, der, ligesom Oscar, elsker mormors eventyr om forbrydere og mord.

Mormor skal være babysitter for Oscar og hans storebror, og det er ved at være sengetid, men mormor har glemt sine briller og kan ikke læse godnathistorie for Oscar, som han er vant til. Så mormor bliver nødt til at fortælle historier fra sit eget liv, og de historier er fyldt med hårrejsende og morderiske beskrivelser. Oscar spørger meget nysgerrigt ind til mormors historier om dengang hun var ung og boede i fremmede lande sammen med morfar og reddede kongens liv og slog skurke og banditter ihjel kun med sin tommelfinger. Forfatter Petter Lidbeck har også skrevet krimiserien "Piger på sporet".

En noget anderledes højtlæsningsbog på grænsen til det bizarre med en mormor, forbrydere og mord som den mest selvfølgelige blanding, men der skal nok være læsere til bogen, der er fortalt i et spændende og medrivende sprog med få tegninger undervejs.

Forfatteren gør sig inden for gys og krimi som fx i denne gyser BeccaKid Kat og hemmeligheden om RotteræsetDøren til Dødsriget fra 10 år, men den nye titel er i sprog og stil til lidt yngre, der fx har læst eller hørt Kid Kat og hemmeligheden om Rotteræset eller Døren til DødsrigetForfatteren gør sig inden for gys og krimi som fx i denne gyser Becca fra 10 år, men den nye titel er i sprog og stil til lidt yngre, der fx har læst eller hørt eller Døren til DødsrigetForfatteren gør sig inden for gys og krimi som fx i denne gyser Becca fra 10 år, men den nye titel er i sprog og stil til lidt yngre, der fx har læst eller hørt Kid Kat og hemmeligheden om Rotteræset eller .