Bøger / skønlitteratur / roman

Morders marked


Beskrivelse


Krimi om en almindelig, lille samfundsborger, der tilfældigt kommer i besiddelse af et dødbringende terroristvåben og derefter bliver et farligt magtmenneske. Politi, efterretningsvæsen og terrorister starter jagten på ham.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Niels H. Kristiansen

d. 19. dec. 2018

Et nys udløser et skuddrama ved en terroristbesat ambassade i en by, der må være København, (nævnte udløsning er vist nok skide skæg). En internationalt frygtet terrorist flygter med et af de sidste skrig inden for bakteriologisk krigsførelse og undslipper, men slås ihjel af en flugtbilist. En såkaldt gennemsnitsdansker (lavere middelklasse) finder liget med tilhørende våben, som han tilegner sig pr. intuition og bruger til afpresning over for myndighederne. På et tidspunkt bliver O. J. træt af studiet af hvad gennemsnitsdanskeren kan finde på og overgiver det hemmelige våben til en ikke helt ung men vital dame over de 50 tilhørende noget der snærper hen efter akademikerklassen; hun er i besiddelse af kultur og vil derfor næppe stille urimelige krav, så romanen kan slutte. Et højdepunkt er i øvrigt en højtstående politimands betagelse af en ualmindelig veludrustet luder. De fleste medlemmer af Indre Mission vil kunne acceptere løsningen af denne konflikt (blomster). Handlingener let flydende på et velformuleret dansk og med den for forf. glimrende personkarakteristik in mente, tør jeg roligt hævde, at bogen hæver sig milevidt over samme forf.'s Brecht og Olsen krimi'er.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Beth Høst

d. 18. dec. 2018

Genudgivelse fra 1976. En receptionist-assistent på et middelklassehotel får tilfældigt fingre i et dødbringende terroristvåben. Han forandrer sig nu hurtigt til et storhedsvanvittigtmagtmenneske, afpresser politiet og får penge, pistol, villa, bil etc. Han klarer i første omgang også terroristerne, der vil have våbnet tilbage. Til sidst glipper det dog for ham, han er ogbliver et nul, selv om han forsøgte at gribe chancen. De, der er smartere end han, vinder. Og det er skam ikke politiet. Ideen med at lade den lille mand forvandles til en indbildsk despot, hvishan spilles muligheden i hænde er udmærket. Den føres blot ud i livet på en sjusket og uengageret måde. Personbeskrivelserne af skurken og efterretningsagenten, hans modstander, er trivielle, oghistoriens slutning er tæt på det usandsynlige. Ex. på andre unøjagtigheder: . . . han bestilte en Martini . . ., næste side: . . . han tømte sin sherry . . . Der kan intet være at indvende modgod, uforpligtende underholdning, enaf betingelserne er blot, at udførelsen skal være i orden.


Kristeligt dagblad

d. 16. dec. 1976

af

af

Lars Olsen

d. 16. dec. 1976


Jyllands-posten

d. 27. okt. 1976

af

af

Hans Andersen

d. 27. okt. 1976


Politiken

d. 22. nov. 1976

af

af

Tage La Cour

d. 22. nov. 1976


Aktuelt

d. 14. dec. 1976

af

af

Claus Rude

d. 14. dec. 1976


Information

d. 30. okt. 1976

af

af

Lisbeth Hertel

d. 30. okt. 1976


Ekstra bladet

d. 2. nov. 1976

af

af

Ole Schrøder

d. 2. nov. 1976


Aarhuus stiftstidende

d. 31. okt. 1976

af

af

Henning Sørensen

d. 31. okt. 1976


B.T.

d. 9. nov. 1976

af

af

E. Chr. R. Bernhardsen

d. 9. nov. 1976