Bøger / skønlitteratur / roman

Mordersken


Beskrivelse


Madeleine Montdidier bliver uddannet som morderske ved sultanens hof i Konstantinopel, og hun bliver en vigtig brik i magtkampene først i Osmannerriget og senere i Frankrig. Vil hun få sit største ønske om at blive genforenet med sin datter?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 14. dec. 2015

Madeleine de Montdidier er i Konstantinopel og bliver udvalgt til at blive uddannet som morder i Månekorpset. Selv har hun kun et ønske, og det er at blive genforenet med sin datter. For alle læsere af actionprægede historiske romaner.

Sidste bind i serien om Madeleine de Montdidier efter Dronningens dameBastarden og Bastarden. Madeline bliver som slave ført til Konstantinopel, hvor hun bliver udvalgt til at blive uddannet til morder. Det bliver et år med hård og farlig træning, men Madeleine - Mahdala - bliver en dygtig kriger. Efter endt uddannelse, kommer hun til at spille en afgørende rolle i Osmannerriget og dets kamp mod de vestlige lande. Hun er med ved det store søslag ved Lepanto og senere, da hun kommer til Frankrig, bliver hun inddraget i kampene mellem huguenotterne og protestanerne. Men hele tiden har hun kun et for øje: at blive genforenet med sin datterSidste bind i serien om Madeleine de Montdidier efter Dronningens dame og . Madeline bliver som slave ført til Konstantinopel, hvor hun bliver udvalgt til at blive uddannet til morder. Det bliver et år med hård og farlig træning, men Madeleine - Mahdala - bliver en dygtig kriger. Efter endt uddannelse, kommer hun til at spille en afgørende rolle i Osmannerriget og dets kamp mod de vestlige lande. Hun er med ved det store søslag ved Lepanto og senere, da hun kommer til Frankrig, bliver hun inddraget i kampene mellem huguenotterne og protestanerne. Men hele tiden har hun kun et for øje: at blive genforenet med sin datter.

Bogen lever fuldt ud op til de to første bind. Der er fuld fart på og megen dramatik. Samtidig er det en god skildring af en selvstændig kvinde, som bliver klar over at hun er en morderske, men det er nødvendigt for at overleve. Bogen har meget fine tidsbilleder og spændende beskrivelser af store historiske begivenheder i renæssancen, både i Europa og i Osmannerriget.

Samme periode bliver beskrevet i Susan Carrolls romaner, som foregår i Frankrig og Det gyldne bur, som foregår i Konstantinopel.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 2016

af

af

Beth Høst

d. 1. feb. 2016

Farverig, fascinerende og actionfyldt historie, en drengebog for piger, hvor vi lægger ud i Konstantinobel 1570. Vedsø Olesens Madeleine viser, at kvinder kan, hvad de vil. Vi lærte Madeleine at kende...


Jyllands-posten

d. 26. jan. 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 26. jan. 2016


Berlingske tidende

d. 22. jan. 2016

af

af

Niels Houkjær

d. 22. jan. 2016


Kristeligt dagblad

d. 22. jan. 2016

af

af

Maria Sjøqvist

d. 22. jan. 2016


Weekendavisen

d. 12. feb. 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 12. feb. 2016