Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mordet i Elverskoven


Beskrivelse


Fantasy. Anna lever et stille liv i landsbyen Jyss, men det ændrer sig, da hun en dag møder en gruppe rejsende. Anna beslutter at stikke af hjemmefra og tage med de rejsende, der er på vej til et skovområde, som siges at være hjemsted for elvere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2019

af

af

Vera Hollerup

d. 19. juni 2019

En spændende og lidt anderledes fantasybog om pigen Anna, der løber hjemmefra for at rejse med en lille gruppe fremmede til skovområdet Merth, der siges at være hjemsted for elvere. En mystisk og til tider uhyggelig bog for 12-16-årige.

Anne lever et stille liv i landsbyen Jyss. I landsbyen møder hun en lille gruppe fremmede, der vil udforske den skovrige egn, Merth, der siges at være hjemsted for elvere. Gruppen består af et ældre par, Larus og Anke samt deres søn, Erik, der er jævnaldrende med Anna. Anna, der er træt af det ensformige landsbyliv, beslutter at tage med Erik og hans forældre. Da de krydser grænsen til Merth, tager eventyret en brat drejning. Anna kommer ud for uforståelige og skrækindjagende oplevelser, hun aldrig havde forestillet sig. Selv de rejsende bærer på en mørk hemmelighed. Bogen er første bind i en ny serie, "Himmelkrystallens børn" og har enkelte sort/hvide illustrationer. Forfatteren har tidligere fået udgivet fantasybogen, Dragebjergenes hemmelighed.

Fin dramatisk forside. En meget velskrevet bog med nye og spændende indfaldsvinkler til begrebet elverfolk. Sproget er godt og mundret og har et fint flow. Forfatteren synes at have styr på den komplekse handling og har ligeledes nogle gode personbeskrivelser. En interessant fantasy med et sprogligt overskud.

Læsere i samme aldersgruppe vil også synes om dark fantasy-serien, "Elverskud" af Nicole Boyle Rødtnes. Den handler om 3 søskende med elverblod.