Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mordet på marsvinet


Beskrivelse


Dittes marsvin dør i sommerferien af sult, fordi hendes bror Søren ikke fodrer det. Det burde han have gjort, fordi nu forfølges han af det døde marsvin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Karsten Boll

d. 2. maj 2014

Dette er fjerde bind i serien Gys i pyjamas til selvlæsning for mellemtrinnet, 3.-6. klasse (9-12 år).

Søren skal passe sin søster Dittes marsvin, mens hun er på sommerlejr og forældrene er på ferie. Han skal passes hos naboen, der er fortæller af historien. Søren undlader at passe marsvinet med det resultat, at det er dødt ved forældrenes hjemkomst. Forældrene vælger at anskaffe et nyt marsvin, der ligner Dittes afdøde til forveksling. Ditte opdager ikke noget, men Søren hjemsøges af rødt lysende øjne om natten og han får ukendte udslæt. Søren bekender sin brøde overfor søsteren, der først ikke tror på ham. Dernæst forsvinder marsvinet, og Ditte bliver rasende i den tro, at det er en ond joke. Efter 6 uger forsvinder Sørens udslæt, men han er stadig bange for små pelsdyr. Bogen er på linje med de øvrige titler i serien. Bogen er finurlig, og den causerende 12-årige fortæller lykkes fint med det lille gys. De s/h tegninger rammer tekstens indhold fint. Sproget er letflydende (lix 21).

Bøgerne Hjælp! Min bror er en zombie! og Fanget i spejlet begge (13/41) samt Hundeæde (14/16) i samme serie minder genremæssigt ligesom denne titel om Værelse uden nøgle (09/26).

Fin lille gyser til eftertænksomhed for mellemtrinnet fra 9-12 år til selvlæsning. Anbefales børnebiblioteket og skolens pædagogiske læringscenter.