Bøger / faglitteratur

Mordet på Moster & dobbeltmordet på Peter Bangs Vej


Beskrivelse


Else Langkjær bliver i 1946 fundet bevidstløs i sin lejlighed og dør få timer senere. Politiet betragter det som selvmord, men 65 år senere får forfatteren aktindsigt og gennemgår sagen, som hun mener er en drabssag. Undervejs i efterforskningen finder hun lighedspunkter til og får aktindsigt i sagen om dobbeltdrabet på Peter Bangs Vej i 1948. For begge mords vedkommende giver hun bud på mulige gerningsmænd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 19. nov. 2014

Læsere med interesse for autentiske kriminalsager kan her følge forfatterens forsøg på at finde nye spor i en næsten 70 år gammel drabssag.

I 1946 døde journalist Susanne Meelbyes moster, Else Langkjær, under mystiske omstændigheder i sin lejlighed på Frederiksberg. Politiet mistænkte kæresten for mordet, men måtte henlægge sagen på grund af manglende bevis. Nu genfortæller Susanne Meelby, efter grundige arkivstudier, historien om mosteren, der via kæresten kom i forbindelse med de lyssky kredse, der drev sortbørshandel i årene efter besættelsestiden. Hun peger på huller i politiets efterforskning af mosterens død og trækker tråde til det navnkundige dobbeltmord på Peter Bangs Vej der fandt sted 1 1/2 år efter. For begge mords vedkommende giver hun nogle bud på mulige gerningsmænd.

Susanne Meelbye får påvist nogle løse ender i efterforskningen af de to kriminalsager, og læseren får et interessant indblik i nogle af tidens kriminelle miljøer. Men forsøget på at rekonstruere forløbene og sandsynliggøre de mulige mordere er ikke helt vellykket. Bl.a. kan det være svært at skelne mellem faktuelle referater fra arkiverne og forfatterens tolkning af begivenheder og motiver.

Læserkredsen vil være den samme som til bøgerne om andre uopklarede mord, fx Den usandsynlige morderDobbeltmordet på Peter Bangs Vej om mordet på Marie Lock-Hansen i Højbjerg, og om det berømte dobbeltmord, fx Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej (sagen genoptaget)Læserkredsen vil være den samme som til bøgerne om andre uopklarede mord, fx Den usandsynlige morder om mordet på Marie Lock-Hansen i Højbjerg, og om det berømte dobbeltmord, fx (sagen genoptaget).