Bøger / faglitteratur

Mordet på moster


Beskrivelse


Forfatteren vender tilbage til sagen om det uopklarede mord på sin moster i 1946. Vicepolitikommissær Kim W. Vammen fra Frederiksberg Politi og tidligere drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi giver deres tolkning af hændelsesforløbet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. sep. 2016

Dokumentarisk bog om en aldrig opklaret mordsag fra 1946. Forfatteren er niece til den myrdede Else Langkjær og søger selv at opklare mordet på sin moster. For dig som søger bøger om autentiske kriminalsager.

I 1946 findes Else Langkjær bevidstløs i sin lejlighed i København. Hun dør få timer senere, og hendes mistænkte forlovede har et alibi. Efter 10 ugers efterforskning henlægges sagen som selvmord. 65 år efter får forfatteren aktindsigt og hun beslutter sig for at afdække sagen. Bogen fortæller om omstændighederne for det formodede mord og gennemgår nye mulige beviser. Overskrifter er fx "Rekonstruktion af Elses sidste dag", "Profil af en gerningsmand" og "Fejl i efterforskningen". Bogen indeholder også det brev forfatteren skriver til Statsadvokaten. Om brevet skriver hun: "7 års kamp med politiet slutter her, jeg har nu taget skridtet fuldt ud og indgivet en skriftlig klage til Statsadvokaten over politiets arbejde." Klagen er dateret 12. august 2016.

Underholdende dokumentar, hvor jeg er imponeret over forfatterens ihærdighed i kampen for sandheden.

Kan sammenlignes med fx Dobbeltmordet på Peter Bangs VejMordet på moster & dobbeltmordet på Peter Bangs VejVar det mord?Mordet på moster (sagen genoptaget). Susanne Meelbye er journalist og skriver om samme sag i Mordet på Moster & dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og i e-bøgerne Var det mord? og Mordet på moster. Den nye bog er opdateret med Meelbyes klage til StatsadvokatenKan sammenlignes med fx Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej (sagen genoptaget). Susanne Meelbye er journalist og skriver om samme sag i Mordet på Moster & dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og i e-bøgerne Var det mord? og Mordet på moster. Den nye bog er opdateret med Meelbyes klage til StatsadvokatenKan sammenlignes med fx Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej (sagen genoptaget). Susanne Meelbye er journalist og skriver om samme sag i Mordet på Moster & dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og i e-bøgerne og Mordet på moster. Den nye bog er opdateret med Meelbyes klage til StatsadvokatenKan sammenlignes med fx Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej (sagen genoptaget). Susanne Meelbye er journalist og skriver om samme sag i Mordet på Moster & dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og i e-bøgerne Var det mord? og . Den nye bog er opdateret med Meelbyes klage til Statsadvokaten.