Bøger / skønlitteratur / roman

Mordtegn


Beskrivelse


Krimi. Tre mennesker myrdes brutalt på en højskole for døve og hørehæmmede. Da det lokale politi ikke kan komme videre i sagen, tilkaldes Rejseholdet i form af de to erfarne efterforskere David Levin og Frederik Halberg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 7. juni 2016

På en højskole for døve og hørehæmmede bliver tre personer brutalt myrdet. Det bliver en sag for Rejseholdets eksperter. Til læsere af klassiske "the whodunit" krimier.

Castberggård Højskole er for døve og hørehæmmede (skolen findes i virkeligheden). En morgen findes tre personer brutalt myrdet på skolen. Det lokale politi kan ikke komme videre i sagen, så David Levin og Frederik Halberg fra Rejseholdet tager til Jylland for at opklare sagen. Men det viser sig lettere sagt end gjort. Muligvis har mordene noget at gøre med et døvesamfund, som en amerikaner forsøgte at stable på benene i USA i 1800-tallet. "Mordtegn" er tredje bind i serien med David Levin og Frederik Halberg, de to første bind er BZ-mordeneSorte roser og Sorte roserCastberggård Højskole er for døve og hørehæmmede (skolen findes i virkeligheden). En morgen findes tre personer brutalt myrdet på skolen. Det lokale politi kan ikke komme videre i sagen, så David Levin og Frederik Halberg fra Rejseholdet tager til Jylland for at opklare sagen. Men det viser sig lettere sagt end gjort. Muligvis har mordene noget at gøre med et døvesamfund, som en amerikaner forsøgte at stable på benene i USA i 1800-tallet. "Mordtegn" er tredje bind i serien med David Levin og Frederik Halberg, de to første bind er BZ-mordene og .

Niels Klingenberg skriver godt og rammende, som her: "Som altid i begyndelsen af en efterforskning, hvor informationerne hobede sig op, fornemmede Levin noget der mindede om forstoppelse." Plottet er spændende og det hele fremstår meget velresearchet. Ideen med at lade mordgåden udspille sig på en skole for døve og hørehæmmede er god. Desværre er "Mordtegn" hæmmet af, at den vil for meget. De 570 sider føles alt for lange, også når man tager genren i betragtning.

En klassisk "whodunit"-krimi, der også bruger en isoleret location og hvor der er mange mulige mordere, er fx Mordet i Orient-ekspressenGøgens kalden. En moderne "whodonnit" er fx Gøgens kaldenEn klassisk "whodunit"-krimi, der også bruger en isoleret location og hvor der er mange mulige mordere, er fx Mordet i Orient-ekspressen. En moderne "whodonnit" er fx .