Bøger / skønlitteratur / krimi

Morelli-metoden


Beskrivelse


Krimi fra København, hvor privatdetektiven Slavek Johansen opsporer en forsvunden kvinde, men kommer i politiets søgelys, da hun kort efter myrdes.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Bred målgruppe af de mange krimilæsere, der helst læser de efterhånden mange gode nordiske krimi-forfattere.

Forfatteren der krimi-debuterede til anmelderroser med Drivjagt i 2006, prøver denne gang vellykket kræfter med den mere klassiske amerikansk inspirerede privatdetektiv-genre, "black-noir". Altså kommer det nok ikke bag på nogen, at vi i romanen præsenteres for detektiv-bureauet "Bache & Lorentzen - sikkerhed og overvågning", hvor 50 % af ordrebogen fyldes af jagten på "gamle kærester og forsvundne elskere". Og netop sådan en forsvunden kvinde, er det (for)lokkende omdrejningspunkt for privatdetektiven Slavek Lorentzen, og grunden til han drejer sine deduktive evner på max. At han ikke blot forstår at udnytte sine detektiv-dyder understreges, da han ikke alene ret hurtigt finder den unge smukke babe, der har hang til livet i overhalingsbanen i kokain-snusende kunstkredse, men snart deler dyne med samme. Da hun så findes myrdet er detektiven selv blevet til en mistænkt gerningsmand. At bogens titel hentyder til kunsthistorikeren Giovanni Morellis (1816-1891) metode til med sans for små detaljer at skelne det ægte fra det uægte spiller naturligvis en rolle i romanen, der ikke bør røbes her.

Det vrimler jo med skandinaviske krimier, men jeg synes ikke Jonas Bruun ligner nogle af de andre, og faktisk med sine indtil nu to romaner skiller sig positivt ud.

Velskrevet og spændende krimi, der lover godt for et læseværdigt krimi-forfatterskab i stadig udvikling.


litteratursiden.dk

d. 14. apr. 2008

af

af

Tonny Hornbæk

d. 14. apr. 2008

Navnet er Lorentzen - Slavek Lorentzen. En dansk Philip Marlowe i aktion! Slavek Lorentzen er privatdetektiv i København, eller som han selv udtrykker det: konsulent indenfor sikkerhed og overvågning....


Sentura [online]

d. 5. sep. 2008

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 5. sep. 2008


Jyllands-posten

d. 22. apr. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. apr. 2008


Information

d. 3. apr. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 3. apr. 2008


Politiken

d. 5. apr. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. apr. 2008


Berlingske tidende

d. 2. aug. 2008

af

af

Per Krog Hansen

d. 2. aug. 2008