Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Morfar er væk


Beskrivelse


Morfar er igen blevet væk. Simon og hans forældre må hjælpe mormor med at lede efter ham. Hvor han mon kan være? Bare han ikke er kommet galt af sted?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Karsten Boll

d. 14. jan. 2016

Morfar er væk. Mormor er bekymret for, at der er sket ham noget. Morfar husker ikke længere så godt, og derfor må alle i gang med at lede efter ham. For 7-8 år.

I serien "Super Let" har Erling Bugge lavet en bog, der handler om, at morfar har svært ved at huske, og derfor let bliver væk, fordi han ikke kan finde hjem. Eller også glemmer han tiden. Derfor er hele Simons familie i gang med at lede efter ham. Det bliver Simon, der finder ham nede ved ænderne, som han har fodret med mormors nybagte boller. Lykke Biance, som bl.a. er kendt for tegningerne til bøgerne om Anton, fx Anton til søs, har også lavet tegningerne til denne historie. Tekstens sværhedsgrad er lix 05.

Bogen er let at læse og giver en fin beskrivelse af emnet demens. Tegningerne viser fint den trykkede stemning, der er, mens morfar er væk.

Andre bøger om begyndende demens kunne være Farfar er ikke skørMorfars hemmelighed (Lille bog) og Morfars hemmelighedAndre bøger om begyndende demens kunne være Farfar er ikke skør (Lille bog) og .