Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Morfars kikkert


Beskrivelse


Robert er med morfar på tur i skoven. Morfar får øje på mange spændende dyr - Robert ser noget helt andet. Sjov og hyggelig bog for børn fra 3 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2022

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 13. maj 2022

Robert er med morfar på tur i skoven. Morfar får øje på mange spændende dyr - Robert ser noget helt andet. Sjov og hyggelig bog for børn fra 3 år.

Roberts morfar er den heldige ejer af en kikkert, og med den kan han spotte mange spændende dyr, træer og fugle på sin og Roberts tur i skoven. Robert har ingen kikkert. Til gengæld må den dværgterne, morfar ser, da være en ternet dværg, og en flagspætte en fladfisk med et flag plantet i ryggen. Morfar er ikke tilfreds med turens udbytte, som han kalder en tyndbenet omgang, så han er ikke sen til at vende hjemad, da det bliver regnvejr. Hjemme venter mormor med te og ostemadder, og Robert fortæller hende om sine oplevelser fra turen. Måske skulle morfar næste gang låne Robert sin kikkert? Makkerparret Riewe og Alexandersen har tidligere arbejdet sammen om 3 billedbøger, bl.a. Snemanden der ville vide, hvordan det føles at være varm om hjertet.

"Robert er i skoven med morfar. Morfar går. Robert løber". Så kort og præcist kan det siges. Bogen beskriver på fineste vis, hvordan barn og voksen kan opleve skoven vidt forskelligt. De fine illustrationer i overvejende blå og grønne farver passer fint til teksten og gengiver levende stemningen i skoven.

Anton & farmor på havets bund og Anna og bedstefar på udflugt er andre billedbøger om forholdet mellem bedsteforældre og barnebarnAnton og farmor på havets bundAnna og bedstefar på udflugtAnton & farmor på havets bund og er andre billedbøger om forholdet mellem bedsteforældre og barnebarn.