Bøger / faglitteratur

Mormorliv : råd til at leve mere enkelt


Beskrivelse


Personlig kærlighedserklæring til en gammel mormor og hendes erfaringer om, hvordan man lever et nøjsomt og bæredygtigt liv. En bog til dem, der vil læse om gamle dage på landet, og til dem, der vil tage ved lære af tidligere tiders enkle livsførelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2021

af

af

Lone Krøgh

d. 3. dec. 2021

Personlig kærlighedserklæring til en gammel mormor og hendes erfaringer om, hvordan man lever et nøjsomt og bæredygtigt liv. En bog til dem, der vil læse om gamle dage på landet, og til dem, der vil tage ved lære af tidligere tiders enkle livsførelse.

Jane Ibsen Piper er jurist og har skrevet Den lille guide til opsparingDen lille guide til minimalisme og Den lille guide til minimalisme I denne bog lader hun sin 101-årige mormor fortælle om, hvordan hun gennem livet har holdt hus med få midler og fået det bedste ud af det. Det handler om et enkelt liv, hvor man ikke lader noget gå til spilde, og hvor man gør sig umage med alt - også de små ting. På baggrund af mormorens erindringer giver Jane gode råd til, hvordan vi nu om dage kan tage ved lære af gamle dyder og leve et meningsfuldt liv uden at overforbruge. Illustreret af enkelte fotos, måske fra mormorens eget albumJane Ibsen Piper er jurist og har skrevet Den lille guide til opsparing og I denne bog lader hun sin 101-årige mormor fortælle om, hvordan hun gennem livet har holdt hus med få midler og fået det bedste ud af det. Det handler om et enkelt liv, hvor man ikke lader noget gå til spilde, og hvor man gør sig umage med alt - også de små ting. På baggrund af mormorens erindringer giver Jane gode råd til, hvordan vi nu om dage kan tage ved lære af gamle dyder og leve et meningsfuldt liv uden at overforbruge. Illustreret af enkelte fotos, måske fra mormorens eget album.

Jeg har været meget optaget af denne bog, både af det gamle spor og af det nutidige med simple living. Andre er måske kun interesseret i det ene eller det andet spor, og bogen gør udmærket fyldest, hvordan man end bruger dem. Forsiden signalerer mere gamle dage på landet end bæredygtig og moderne livsførelse.

Bruges sammen med fx Lev for det halve - og få familieliv, forbrug og arbejde i balanceNøjsomLandboliv, Nøjsom : hundredevis af genveje til bæredygtighed og luft i budgettet og Landboliv : gamle metoder til en bæredygtig livsstil - også i byenBruges sammen med fx Lev for det halve - og få familieliv, forbrug og arbejde i balance, : hundredevis af genveje til bæredygtighed og luft i budgettet og Landboliv : gamle metoder til en bæredygtig livsstil - også i byenBruges sammen med fx Lev for det halve - og få familieliv, forbrug og arbejde i balance, Nøjsom : hundredevis af genveje til bæredygtighed og luft i budgettet og : gamle metoder til en bæredygtig livsstil - også i byen.