Bøger / skønlitteratur / roman

Mors gaver


Beskrivelse


Gennem julegavelister fra de sidste tre årtier forsøger en voksen kvinde at forstå sig selv, familierelationerne og moderen der er ramt af Alzheimers sygdom.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Anette B. L Svendsen

d. 1. sep. 2016

Stemningsfyldt roman om en kvinde, der forsøger at fastholde et værdigt billede af sin alzheimer-ramte mor. Et realistisk og utrolig velskrevet portræt af en familie på godt og ondt. Anbefales til alle, der holder af god litteratur.

Roman om en kvinde, hvis alzheimer-ramte mor lige så stille forsvinder ind i mørket. Handlingen foregår i tiden efter moderens flytning til et plejehjem, hvor sygdommen samtidig får mere og mere indflydelse på forholdet mellem mor og datter. Mens datteren tømmer barndomshjemmet for minder og andet indbo, finder hun en stak julegavelister. Gennem tre årtier har moderen sirligt nedskrevet lister over familiens julegaver til og fra hinanden. Gavelisterne fortæller brudstykker af familiens historie og deres indbyrdes relationer gennem årene. Forfatteren vandt de norske boghandleres pris for bogen i 2013.

Virkelig fin og velskrevet roman om et følsomt emne. Forfatteren evner at skabe smukke, lette og realistiske stemningsbilleder, hvilket er en stærk drivkraft i fortællingen.

Anden skønlitteratur, der beskriver Alzheimers sygdom, er fx En fortælling om at glemmeStadig Alice, der er skrevet ud fra en pårørendes synsvinkel og Stadig Alice om en kvinde, der selv bliver ramt af sygdommenAnden skønlitteratur, der beskriver Alzheimers sygdom, er fx En fortælling om at glemme, der er skrevet ud fra en pårørendes synsvinkel og om en kvinde, der selv bliver ramt af sygdommen.


litteratursiden.dk

d. 13. okt. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 13. okt. 2016

Bevægende og prisbelønnet selvbiografisk roman om en families liv på godt og ondt og om langsomt at miste den mor, man engang kendte. Den norske forfatter Cecilie Engers mor, Ruth, er ramt af Alzheime...


Kristeligt dagblad

d. 16. jan. 2017

af

af

Anna Møller

d. 16. jan. 2017


Weekendavisen

d. 25. nov. 2016

af

af

Birte Weiss

d. 25. nov. 2016