Bøger / skønlitteratur til børn

Mors kjole


Beskrivelse


Billedbog. Andreas yndlingskjole er blevet for lille. Andreas mor siger, at det er Andrea, som er vokset. Men hos mormor finder Andrea en af mors gamle kjoler, som også en gang blev for lille, og nu passer den Andrea.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2013

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 25. apr. 2013

Billedbog for piger i alderen 4-7 år, der er frustrerede over at de vokser ud af deres tøj. Velegnet til oplæsning og dialog om det at vokse.

Er det os der vokser, eller er det tøjet der bliver mindre? For mange børn er det et relevant spørgsmål at stille, når man ikke længere kan passe sit ynglingstøj, og det er denne bogs tema. Andreas allerbedste kjole er blevet for lille. Og selv om mor siger, at det er Andrea, som er vokset, så kender Andrea mange eksempler på tøj, der er blevet mindre. På loftet hos mormor finder Andrea nogle af sin mors gamle kjoler, der er blevet for små til at mor kan passe dem. Men heldigvis er der én af dem som passer Andrea. En sød historie med humor, hvor man af hovedpersonens tanker og indre dialog næsten overbevises om, at det er tøjet der bliver mindre. Fine og farverige illustrationer med stemning og detaljer fx de to mus, som bor på loftet.

Bogens tema om det er tøjet eller barnet, som vokser, er vist ikke set før, men andre bøger om kjoler kunne være Kammas kjoler af Cecilie Wallengren eller Den rosa kjole af Pierre Winters, som også handler om at vokse fra sit ynglingstøj.

En sød og sjov fortælling om at vokse fra sit ynglingstøj - eller er det tøjet der bliver mindre? Farverige og stemningsfulde illustrationer. Velegnet til oplæsning.Informationer og udgaver