Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mosekonejagten


Beskrivelse


Monsterjægerne Bulder & Brag er med Hassan og Frede på telttur i mosen, hvor lygtemænd og mosekonen måske har noget at gøre med en forsvundet bus fyldt med turister.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2017

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 12. sep. 2017

Bulder og Brag tager med Frede og Hassan på telttur i mosen. Det bliver det en jagt på mosekonen og hendes uhyggelige lygtemænd. For børn i alderen 10-12 år, der kan lide en underholdende gyserhistorie, som også rummer et godt grin.

4. bind i serien "Bulder & Brag". Bulder læser højt af Jens Ganslers "Monsterkodex" for vennerne Hassan og Frede. Bogen fortæller om Bulder og hans lillesøster Brags oldefar, monsterjægeren Jens Ganslers jagt på lygtemænd i mosen ved Hald Hovedgaard i Viborg. Da de fire børn dagen efter tager på telttur, erfarer de at en bus fyldt med turister er forsvundet i mosen. Teltturen begynder med bålhygge og Fredes fars opskrift på "fler", men om natten sætter Bulder fælder op for at fange en af mosens lygtemænd. Alt går ikke helt efter planen og snart er børnene forfulgt af Nattens Yngel eller Børn af Naturen? Bagerst i bogen er udvalgte sider fra Jens Ganslers "Monsterkodex": en samling tekster om fx Mosekonen, Gaia, teorier om lygtemænd, samt første halvdel af H. C. Andersens eventyr "Pigen, som trådte på brødet".

En fortælling med afsæt i folketroens væsner, hvor gys og uhygge går hånd i hånd med humor og komedie. Let at læse, flot layout og spændende ekstra-materiale at gå på opdagelse i. Du kan godt læse bogen uden at kende de andre bøger med Bulder & Brag.

En af historierne i Den syngende skov - og andre gysere handler også om mosekonen.


Weekendavisen

d. 29. dec. 2017

af

af

Emil Blichfeldt

d. 29. dec. 2017