Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Moskitoland


Beskrivelse


Mim Malone springer på en bus fra Mississippi til Ohio for at finde sin mor, som er syg. Det bliver starten på et utroligt road trip gennem USA, fyldt med skæve karakterer, store oplevelser og venskaber for livet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2015

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 10. mar. 2015

En fantastisk ungdomsbog, som på nogle måder er en klassisk road trip fortælling, og på andre punkter er helt sin egen. Bogen er primært for unge fra ca. 14 år, men kan også sagtens læses af voksne.

I bogen følger man Mim Malone. Hendes forældre er skilt og Mim bor med sin far og hans kæreste Kathy i Mississippi. Mim har problemer i skolen og har et anstrengt forhold til sin far og hans nye kæreste. Hun finder ud af, at hendes mor er syg og beslutter, at hoppe på en bus til Ohio, hvor hendes mor bor. Det bliver starten på en utrolig rejse. Mim møder en masse forskellige mennesker på sin vej. De former hende på godt og ondt. Gennem bogen fortæller Mim historien. Ind imellem denne fortælling, er der breve som Mim skriver i sin dagbog. "Moskitoland" er David Arnolds debutroman og er på dansk udkommet i serien "Sonar".

En stærk fortælling om menneskers forskellighed, livets uforudsigelighed og det at være til i verden. Bogen er lige dele klog, ligefrem og sjov, men også overraskende og fyldt med citater og henvisninger.

Road trip vinklen og det brede persongalleri af spøjse eksistenser kan i nye ungdomsbøger også opleves i Tjick af Wolfgang Herrndorf.


litteratursiden.dk

d. 24. sep. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 24. sep. 2015

Helt igennem skøn, sjov og vidunderligt bizar roman om teenageren Mim Malones roadtrip gennem USA. David Arnolds debutroman er en fuldtræffer, der rammer lige i hjertekulen. David Arnold har skrevet e...