Bøger / faglitteratur / opskrifter

Most & cider : af æbler, pærer og bær


Beskrivelse


Introduktion til hvordan man kommer i gang med at lave sin egen most og cider. Om råvarer, klargøring og med tips til hvad du skal gøre, hvis gæringen går galt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 15. okt. 2014

Findes der noget mere lækkert end et stort glas hjemmepresset æblemost? Eller hvad med den liflige duft og smag af et glas hjemmegjort cider? Denne bog løfter sløret for hjemmeproduktionens hemmeligheder. For alle der ønsker at komme i gang.

"Most & cider" af Per Dollerup og Flemming Iversen, tager fat på emnet med stor seriøsitet. Så du skal ikke lade dig snyde af bogens beskedne ydre. Bogen starter med et afsnit der fokuserer på råvarer til den kommende proces. Afsnittene om most og cider beskriver hele processen fra fx rivning til pasteurisering og gæring. Afslutningsvis er der et kapitel med titlen: "Hvis det går galt", som præsenterer en række nyttige fif, hvis katastrofen skulle indtræffe. Selve bogen er udgivet i softback kvalitet og indeholder er række billeder.

En yderst seriøs bog, der ikke spilder tiden med pjat og udenomssnak. En "stor" bog, på trods af dens ydre og sidetal. Henvender sig mest til amatøren der ønsker at komme i gang med mostning.

De seneste år er hjemmeproduktion af diverse produkter blevet super trendy, så for lignende litteratur og opskrifter lad os henvise til en af pionererne John Seymore og Den nye selvforsynende haveÆbler, der dog også favner andre emner. Eller Æbler af Per Kølster, der også indeholder en række opskrifterDe seneste år er hjemmeproduktion af diverse produkter blevet super trendy, så for lignende litteratur og opskrifter lad os henvise til en af pionererne John Seymore og Den nye selvforsynende have, der dog også favner andre emner. Eller af Per Kølster, der også indeholder en række opskrifter.